Urmează al doilea val al pandemiei: până în prezent sunt 435,598 de morți în lume

al doilea val al pandemiei

De la apariţia sa în decembrie anul trecut în China și până astăzi 15 iunie, pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 435,598 de morţi în întreaga lume.

Cazurile totale de persoane infectate este 7,995,877 din care 4,128,318 recuperate. Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, așa cum s-a întâmplat și la noi în țară.

După măsurile de relaxare când s-a crezut că pericolul major a trecut, în unele state numărul persoanelor infectate a crescut alarmant. În Iran s-au înregistrat peste 100 de morți în 24 de ore, pentru prima oară după două luni.

Nici în China situația nu e mai optimistă. Autorităţile chineze au izolat de urgenţă unsprezece cartiere din Beijing după izbucnirea unui nou focar de coronavirus.

În America Latină situația este la fel de îngrijorătoare: cu 41.828 de decese înregistrate de la începutul epidemiei, Brazilia a depăşit Regatul Unit în ceea ce priveşte numărul de decese asociate noului coronavirus.

Noile cazuri de infectare cu coronavirus şi spitalizările au atins niveluri record și în America. Mai multe state americane: Florida, Texas, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Florida, Carolina de Nord, Oklahoma şi Carolina de Sud au înregistrat un număr record de cazuri noi în ultimele trei zile.

ATENȚIE! Organizația Mondială a Sănătății a informat opinia publică vizavi de faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a făcut infecția Covid să dezvolte și imunitate. Mulți pacienți odată vindecați pot face o recădere, cu o formă mai severă de COVID-19.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ce tratament a descoperit doctorul Virgil Musta de la Timișoara, cel care a vindecat cei mai mulți pacienți cu Covid?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri