Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute

În patru orașe din România responsabilii de admitere din străinătate vin să facă interviuri cu elevii români, imediat după examenul de Bacalaureat. Universități de prestigiu din străinătate au declanșat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul și studenții care își doresc un program de master în străinătate. Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licență, master și MBA.

Admitere în 15 minute la universitățile din străinătate

15 univeristăți din Marea Britanie și una din Olanda sunt deschise anul acesta să primească studenți pe ultima sută de metri, adică pe cei care nu au apucat să ia o decizie legată de studiile universitare sau care vor să-și schimbe opțiunile inițiale. Tinerii pot aplica pentru programe de licență, master, MBA sau pentru programe de foundation' dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat.

„Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba.După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2 ',a explicat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din România pot fi admiși pentru studii în străinătate cuprinde programe diverse de la Computers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management și multe altele.

Reprezentanții celor 16 universități vor fi prezenți la București pe 11 iulie la Sheraton Hotel și își vor continua periplul la Timișoara, Cluj și Iași pe 12, 13 și 14 iulie.

Universitățile care vor susține anul acesta în România procesul de admitere în 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie și HZ University of Applied Sciences din Olanda.

Foto: shutterstock

Citește și:

Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Au apărut subiectele de la Evaluarea Națională 2017 la matematică! Ce variantă au primit elevii

Rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională 2017 de la proba de Limba și Literatura Română

Emoții mari pentru părinții elevilor care au susținut astăzi prima probă a Evaluării Naționale 2017

Evaluarea Națională 2017. Cum pot elevii să reducă anxietatea în fața marilor examene?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie