Unde mergem la bai?

Trecand Carpatii Orientali, spre est, gasim la poalele Muntilor Nemira, inconjurata de paduri dese de fag si brad, statiunea Slanic Moldova. Botezata si „Perla Moldovei“, e renumita pentru tratamentele cu ape minerale, mai ales in cazul bolilor aparatului digestiv.

Statiune cu sezon permanent, beneficiind de un aer nepoluat, dar mai ales de o bogatie de ape minerale cu diverse proprietati curative, Slanicul are vizitatori numerosi si constanti. Se poate fa­­­ce cura atat interna, cat si externa, cu apele de la Slanic, multi comparand statiunea moldava cu suratele ei mai cunoscute din Europa. Sunt posibilitati de cazare in hoteluri, vile si pensiuni, dar si sanse de distractie sau sport.

Puteti face excursii in zonele montane din jur sau la Biserica din Borzesti, construita din initiativa lui Stefan cel Mare.

Ultima, dar nu cea din urma, este Buzias, statiune aflata la marginea de est a Campiei Banatului. Dintre toate statiunile prezentate, Buziasul pastreaza cel mai bine aspectul de epoca. Principalul ei punct de atractie este colonada acoperita, unicata in Europa, construita in stil bizantin. Din pacate, statiunea risca sa ramana o umbra a stra­lu­ci­rii de altadata, singura baza de tratament la momentul actual aflandu-se la hotelul „Parc“.

Vacanta 2 in 1
Desi de obicei sunt frecventate de persoanele in varsta, care doresc sa-si trateze anumite afectiuni, statiunile balneoclimaterice pot fi benefice si persoanelor tinere. Pe langa relaxarea pe care ti-o ofera o baie intr-un bazin cu apa termala, aerul puternic ionizat si izvoarele cu ape minerale pot contracara efectele nocive pe care stresul si poluarea le pot avea asupra organismului tau.

 

Text si foto: Cristian Duminecioiu
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta