Un fost medic și-a făcut o afacere din îndeplinirea ultimelor dorințe muribunzilor

Pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în întreaga lume, mii de oameni au murit în spitale, singuri, departe de familiile lor. Alții, însă, au încheiat socotelile cu viața având parte de o ultimă bucurie. Un fost medic și-a făcut o afacere din îndeplinirea ultimelor dorințe muribunzilor.

Fostul paramedic olandez Kees Veldboer, în vârstă de 60 de ani, împreună cu soția lui,  Ineke, au înființat cu ani în urmă o fundație. Nimic neobișnuit în afara profilului activității acesteia. Bărbatul și angajații săi au ajutat în câțiva ani mii de persoane în stadii terminale să-și îndeplinească ultimele dorințe. În fapt, de a-i duce să vadă locuri de la care își doresc să-și ia „Rămas bun'. Chiar și în condițiile actuale, ale pandemiei, Kees și-a putut desfășura activitatea. Asta pentru că guvernul olandez a impus măsuri mai puțin stricte decât alte țări europene. 'Împlinim dorințe chiar dacă este pandemie de coronavirus. Activitatea noastră nu este complet blocată. Putem merge în spații deschise, în grădini, parcuri sau la grădina zoologică atunci când nu sunt vizitatori. Mulți dintre cei pe care îi ajutăm să își îndeplinească dorințele vor să mai vadă o dată marea, iar acest lucru nu este interzis. Atâta vreme cât este un spațiu deschis și nu sunt multe persoane în jur, doar una sau două cu pacientul, e în regulă', a declarat Kees Veldboer.

94779411_153039386250684_4071394688962134016_n

În activitatea sa, fostul paramedic a dus muribunzi la meciuri de fotbal sau muzee, la nunți sau curse auto. Toate aceste „excursii' sunt emoționante, însă unele îl lasă și pe el fără cuvinte. Cum a fost cazul bărbatului care a vrut să își vadă pentru ultima dată iubita, un altul care și-a dorit să-și revadă calul sau al celui care și-a dorit să-și mai poată admira barca. Acestora li se adaugă dorința de a vedea un câmp de lalele sau cireși înfloriți.

La sfârșitul acestei săptămâni Kees va pleca în sudul Spaniei. El va aduce acasă, în Olanda, un bărbat în fază terminală care a rămas blocat pe un pământ care îi este străin. 'Nu îl vom lăsa să moară acolo, singur, departe de familie, așa că îi venim în ajutor. Coronavirusul nu ne poate opri să facem asta. De fapt nimeni nu ne va putea opri. Orice om are dreptul să moară cu demnitate', a mai spus bărbatul al cărui scop este să îndeplinească ultimele dorințe, cu adevărat.

Sursa și foto: https://www.facebook.com/newsbitee

Citeste și:

Al doilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi mai rău decât primul

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate