Un Craciun ca-n povesti

 Ce-ai zice de un sfarsit de an linistit, intr-un decor splendid, inzapezit ca in basmele cu reni si pitici? Alege una dintre comunele situate pe Culoarul Rucar-Bran.

Nu vorbim despre Bran sau Moeciu, care in timpul sarbatorilor de iarna devin adevarate bulevarde, strabatute de masini cu multi cai putere…

Noi iti propunem localitatile aflate la cea mai mare altitudine pe culoar: Pestera, Fundata, Sirnea si Ciocanu.

Fundata
Aflata la poalele Bucegilor si Leaotei, la altitudinea medie de 1.250 m, Fundata este una dintre cele mai inalte asezari carpatice romanesti.
 
Drumul spre localitate se ramifica din Pasul Giuvala si are cam 3 km pana in centrul satului, la biserica.
Dominat de abruptul urias al Bucegilor, risipindu-si cu larghete casele pe coastele muntilor si la poala padurii, satul pare scufundat intr-o dolina uriasa.
Poti sa gasesti cazare in orice casa de localnici sau la pensiuni, conditiile diferind de posibilitatile materiale ale fiecaruia.
Dar, indiferent de confortul oferit, zapada (o prezenta permanenta de Sarbatori, care uneori ingreuneaza circulatia) si peisajul splendid fac din Fundata o destinatie extrem de atragatoare.

Nu se poate spune ca distractia in sensul clasic este punctul ei forte, dar o plimbare cu sania trasa de cal, prin aerul tare, si o tuica fiarta pot fi tot atatea distractii pentru cei comozi.

 
Amatorii de miscare pot face plimbari lungi pe jos sau cu schiurile de fond. La 6 km de Fundata, langa motelul Dealul Sasului, s-a amenajat o partie de schi pentru incepatori, cu un baby schi.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta