Uleiul care combate căderea părului în doar șase zile. Cum funcționează?

Căderea părului este o problemă care afectează bărbații și femeile în egală măsură, ducând la apariția cheliei. Specialiștii au descoperit că există un anumit tip de ulei care poate stimula creșterea părului în doar șase zile.

Un păr rar și fragil este foarte greu de întreținut și chiar dacă depun eforturi considerabile, majoritatea persoanelor care au această problemă observă că odată cu trecerea timpului, podoaba capilară își schimbă aspectul și își pierde frumusețea. Dacă în cazul femeilor pot să apară goluri în diferite zone ale scalpului, bărbații pot observa apariția cheliei, iar această situație are un impact negativ asupra psihicului lor.

Uleiul care combate căderea părului în doar șase zile

Oamenii de știință germani au realizat mai multe teste de laborator și au descoperit că există un tip de ulei care poate combate căderea părului în doar șase zile. Acest ulei este cel extras din lemnul de santal și funcționează pe baza unui principiu simplu. Cercetătorii consideră că la nivelul foliculilor firelor de par există receptori de miros, iar aceștia sunt stimulați de parfumul puternic al uleiului obținut din lemnul de santal, lucru care duce la creșterea părului.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la Laboratorul Monasterium, Münster, au expus țesutul scalpului uman la mirosul artificial de lemn de santal. După șase zile, aceștia au descoperit că nivelul de keratină a crescut. Practic, acest tip de ulei împiedică distrugerea genelor care favorizează creșterea părului, potrivit dailymail.co.uk.

Pornind de la aceste teste, specialiștii cred că poate fi dezvoltat un tratament împotriva căderii părului care să vină în ajutorul persoanelor care prezintă această problemă.

Uleiul de lemn de santal luptă împotriva căderii părului, dar este foarte eficient și pentru hidratarea părului, oferindu-i acestuia strălucire și rezolvând problema vârfurilor despicate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți estompa ridurile din jurul gurii? 2 metode naturale care îmbunătățesc aspectul pielii

Ce spun psihologii: cum și când se naște frumusețea femeii

Piatra de alaun, beneficii și proprietăți. Efectele miraculoase pe care le are asupra pielii și părului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete