Turist universal pe insula preferată a Prinţesei Diana

turism

Casele construite în amfiteatru din Skiathos sunt prima mare dovadă că ai cumpărat un bilet la un spectacol de turism unic.

Pe lângă faptul că aceste construcţii, specifice Greciei, dau insulei un farmec aparte ele au învăţat pe dinafară istoria acestei ţări minunate şi o povestesc, în felul lor, la fiecare colţ de stradă, în fiecare port, în biserici sau în zidurile fortăreţelor din Skyathos.

Destinatia de vacanta potrivita pentru toata lumea

Skiathos este o destinaţie de vacanţă potrivită profilului de turist universal, potrivită pentru toate vârstele, pentru cupluri sau familii cu copii, pentru cei care caută liniştea sau din contră, agitaţia. Fiecare o descoperă sau redescoperă în felul său şi cu toţii sunt invitaţi la un adevărat spectacol de turism de înaltă clasă.

Cea mai bună metodă de a descoperi insula dintr-o singură privire este să mergi direct la biserica Sf. Nicolae să te şi rogi, dacă vrei, dar mai ales să ai o vedere de ansamblu asupra oraşului.

De sus priveliştea este superbă, chiar ameţitoare dacă prinzi vibraţia cea mai înaltă a oraşului suspendat undeva între cerul de un albastru cum numai în Grecia poţi vedea şi marea tucoaz, de un calm molipsitor.

Spectacole magice

Spectacolul magic al micuţelor vase de croazieră, care sosesc neîncetat în portul vechi din capitala insulei, numit tot Skiathos, şi al vestitelor taverne de pe faleză.

Străduţele întortocheate şi înguste care şerpuiesc spre oraş, oraşul cu case albe şi multe, foarte multe flori, coktailul de arome şi culori care se oferă gratis la toate magazinele şi boutiqurile cochete, definesc un spectacol desăvârşit al vieţii, la care sunt invitaţi toţi trecătorii.

Peste tot în Skiathos eşti înconjurat de case albe şi de flori care îşi înfig rădăcinile în stâncă, sfidând cu demnitate şi elegantă un teren care nu este deloc propice vegetaţiei.

Ca o mantie care înveleşte întreaga insulă în mister se întinde plaja, crestată din loc în loc de culmi muntoase şi de stânci destoinice, care formează mici golfuleţe, o ascunzătoare perfectă pentru cei care doresc intimitate şi caută peisaje romantice sau pentru cei care vor să fure un sărut sirenelor care înnoptează în peşterile acvatice din această zonă.

Una dintre cele mai renumite plaje este Koukounaries, cu nisip foarte fin şi o apă ireal de frumoasă şi de limpede. Într-o parte ai marea, iar de cealaltă parte plaja cu nisip auriu este străjuită de o pădure de pini, lesne de înţeles de ce era preferata Prinţesei Diana.

Plaja este, de altfel, premiată cu ,,Steagul Albastru', o garanţie a calităţii nisipului şi a apei, dar şi a serviilor oferite de hotelurile şi restaurantele de pe faleză o reprezintă însuşi numărul extrem de mare de turişti, în plin sezon fiind uneori imposibil să găseşti un loc de cazare.

Autor: Carmen Ştefan

Sejur Skiathos Grecia

Hotel Stellina 4*- de la 129 EUR + 329 RON /persoană, transport cu autocarul, transferuri, 6 nopți cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro  , call center 031/2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta