Tudor Chirilă: “Oricât de optimiști am fi, urâtul din jurul nostru se vede, câștigă teren”

Tudor Chirilă: “Oricât de optimiști am fi, urâtul din jurul nostru se vede, câștigă teren”

În urmă cu 10 ani, Tudor Chirilă oferea un interviu publicației Formula As. 

Recitind interviul, te înfioară adevărul spuselor lui Chirilă care au străbătut un deceniu, găsindu-ne la fel de debusolați, de singuri împotriva imposturii și a non-valorilor.

Investiția în cultură în acești 10 ani a fost aproape nulă, cu excepția notabilă a Festivalului Enescu. Ofensiva celor ar fi trebuit să promoveze valorile și să întărească temelia de bază a statului a fost zădărnicită de derizoriul care a cuprins toate palierele vieții. Noi… și ce avem, distrugem spunea Chirilă în interviul de acum 10 ani iar astăzi, uitându-ne în jur, nu putem să nu rămânem șocați de lipsurile morale pe care le simțim în jurul nostru.

“Trăim într-o lume urâtă, și nu doar la nivel estetic, deși considerentele estetice au o pondere destul de mare. Oricât de optimiști am fi, urâtul din jurul nostru se vede, câștigă teren. Exact cum ai spus: lipsa de valori, vulgaritate, prost gust. Popoarele mari au norocul de a avea istoria în picioare, lânga ei. Noi, și ce avem distrugem. Și nu mă refer numai la clădiri. Oamenii de cultură de la noi și valorile adevărate stau ascunse. Ceea ce e frustrant, nu numai pentru ei, dar și pentru toți cei ce trăim în această realitate!

Ofensiva acestor rele – mediocritatea, prostul gust, facilul, vulgarul, valorile inversate – a săpat șanturi și a lărgit breșe între oameni. Oamenii care fac cultură adevărată și cei care consumă cultura nu mai știu unii de alții.”

Acum zece ani Tudor Chirilă era singur  pentru că… “nu am făcut pace cu mine însumi” spunea el. Între timp viața lui a luat o întorsătură demnă de un roman ecranizat cu succes: s-a căsătorit cu o fată complet anonimă, a făcut doi băieți, s-a așezat la casa lui și și-a consolidat poziția de artist și lider de opinie.

Foto: Facebook

Citeste și:

Actriţa Dorina Chiriac, despre începuturile relației cu Tudor Chirilă. Cum și-a cucerit cântărețul prima iubită?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete