Trei legume umplute
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Timp de preparare: 25 min
Timp de coacere: 40 min
![]() |
Ingrediente: pentru o portie:
|
Mod de preparare:
Dovlecelul si ardeiul
Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in ulei. Lasati-o sa se raceasca, apoi amestecati-o cu doua treimi din carne. Adaugati sare, piper si marar si dati prin masina de tocat. Amestecati cu orezul inflorit (adica fiert timp de 10 min).
Spalati ardeiul si scoateti-i cotorul. Spalati dovlecelul, taiati-i capetele si scobiti-l, de la un capat la altul. Umpleti ardeiul si dovlecelul cu compozitia preparata anterior. Dati legumele prin faina, presarati-le cu putin zahar si apoi puneti-le in tava, la cuptor, cu putin ulei, pana prind o crusta maronie.
Rosia
Taiati carnea ramasa in cubulete si puneti-le intr-un vas cu ulei, la prajit. La jumatatea timpului de prajire, adaugati restul de ceapa, taiata pestisori mai mari. Lasati pana se inmoaie carnea. Adaugati sare, piper si verdeata. Lasati sa se raceasca, dupa care dati prin masina de tocat. Adaugati oul crud si amestecati compozitia.
Scoateti cotorul rosiei, scobiti-o si umpleti-o cu compozitia de carne. Puneti-o intr-o tava, cu scobitura in jos. Stropiti cu ulei si presarati cu putin zahar. Dati la cuptor.
Atentie! Nu lasati la cuptor mai mult de 5-6 minute, pentru ca rosia se poate sparge.
Sosul
Din pasta de rosii si putin zahar, sare, o cana de apa, verdeata tocata faceti un sos, la foc mic. Adaugati sosul peste ardei si dovlecel.
Acoperiti cu o folie de aluminiu, mutati cratita pe aragaz si lasati-o 20 min la foc mic. Adaugati rosia umpluta (tot cu capacul in jos) si lasati sa dea un clocot.
Serviti cald, cu sos si smantana. Puteti asocia cu garnitura de orez.
Retete furnizata de restaurantului-terasa „La Taifas” din Bucuresti.
Pofta buna!