Transportatorii protestează, astăzi, în faţa Guvernului! Vor fi mai multe restricții de circulație

Transportatorii protestează, astăzi, în faţa Guvernului! Vor fi mai multe restricții de circulație

Transportatorii protestează, astăzi, în fața Guvernului, iar din acest motiv vor fi mai multe restricții de circulație. Astfel, în jur de 5.000 de transportatori vor protesta miercuri, 20 decembrie, începând cu ora 09.00, în faţa sediului Guvernului, faţă de pirateria şi concurenţa neloială, potrivit Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Încă de la această oră, au venit deja peste 500 de taximetriști, în Piața Victoriei.

„Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunţat la protestul care deja era anunţat, în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunţat', se arată în comunicatul COTAR.

Transportatorii protestează, astăzi, în faţa Guvernului

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, pe 19 decembrie, un proiect de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, conform libertatea.ro. Nerespectarea acestor obligații se va sancționa cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei.

„Cu toţii ne dorim ca cetăţenii din Bucureşti care apelează la taxi să poată merge în condiţii de siguranţă şi confort. Îi respectăm pe bucureşteni şi prin prisma hotărârii pe care o vom lua astăzi. Vom avea un proiect care va modifica şi va aduce îmbunătăţiri: va exista un set de reguli pe care eu le numesc europene care vor trebui respectate. Va fi interzisă refuzarea unei curse sub diferite pretexte şi vor fi sancţiuni. Vor fi interzise bonusurile, şoferii sunt obligaţi să aibă o ţinută decentă, să nu fumeze în maşină, să nu dea muzica tare, să nu vorbească la telefon, să nu angajeze cu clientul discuţii pe subiecte sensibile care ar putea contraveni porincipiilor clientului. Sunt încă alte elemente care vor duce la securitate şi confort. Toţi taximetriştii vor fi obligaţi să poată oferi posibilitatea să plătească cu cardul şi toţi vor trebui să aibă aplicaţii, pentru ca orice client să poată solicita taximetrul şi online', a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Mai mult, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB, conform Gabrielei Firea.  În plus, şoferii vor mai fi obligaţi să adopte o ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită. Soferii nu trebuie să refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Bolile care te pot împiedica să obții permisul de conducere sau care pot duce la suspendarea acestuia

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital! În ce stare se află fostul președinte al României

Cum arată stațiile de metrou de pe Magistrala 5 și când vor fi finalizate lucrările

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri