Tragedie în Serbia: Opt copii au murit după ce un băiat de 14 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad

Ministerul de Interne din Serbia a fost anunțat în această dimineață, în jurul orei 8.40, în urma împușcăturilor de la Școala Elementară “Vladislav Ribnikar” din Vračar, o zonă de lux din capitala Belgrad.

Opt copii și un agent de securitate au fost împușcați mortal după ce un elev a furat arma tatălui său și a deschis focul în clasă în această dimineață.

Ministerul sârb al Afacerilor Interne a fost notificat cu privire la incident în jurul orei 8.40 în această dimineață, după ce s-a tras la Școala Elementară “Vladislav Ribnikar” din Vračar, în capitala Belgrad.

Poliția s-a grăbit la fața locului, unde l-a găsit pe băiatul de 14 ani – despre care se spune că este în clasa a șaptea, care este ultimul an de școală primară din Serbia – stând pe un câmp cu o armă.

Acesta ar fi deschis focul în timpul orei de istorie, lovind mai mulți colegi, personalul de securitate și un profesor, potrivit primelor informații.

O elevă, Evgenia, a declarat pentru postul local B92 că, atunci când băiatul a început să tragă focuri de armă, ea a crezut în mod inocent că cineva aruncă petarde în clasă.

Potrivit Mirror, adolescenta șocată a explicat: „Am auzit zgomote, am crezut că niște copii aruncă petarde. Dar apoi am văzut că agentul de securitate a căzut pe podea, iar apoi m-am întors, nu aveam voie să urc la etaj”.

Se pare că băiatul a furat arma de la tatăl său înainte de a produce haosul.

Numărul exact al victimelor este încă neclar, dar Evgenia își amintește că a văzut un băiat împușcat în picior, alți doi bărbați răniți și o fată, de asemenea împușcată, în afară de paznicul ucis.

Există, de asemenea, informații că un profesor a suferit răni prin împușcare.

„Eram la parter, aveam educație fizică, am auzit focuri de armă, era continuu… Nu știam ce se întâmplă, corespondam prin SMS-uri, unii copii nu răspundeau și ne era frică…” a adăugat Evgenia, mai scrie sursa citată anterior.

Sala a fost apoi evacuată.

“Ne-am înghesuit cu toții într-o încăpere mică a școlii, așa că ne-au transferat în sala de sport, acolo era sigur, apoi am ieșit.

“La început nu i-am spus mamei mele, pentru a nu o stresa, dar apoi i-am spus că sunt în siguranță”, a povestit ea la B92.

Ea a spus că ea și atacatorul au fost colegi de clasă și că adolescentul era liniștit și era mai mult retras.

“Era liniștit, arăta bine, avea note bune. Nu era deschis cu toată lumea, dar nu m-aș fi așteptat să se întâmple așa ceva”, a spus ea.

Împușcăturile au avut loc în Vračar, o zonă urbană bogată din Belgrad, în care se află mai multe ambasade și muzee. Străzile din jurul școlii au fost închise în timp ce polițiștii gestionează amenințarea.

Martorii oculari spun că pe un teren din fața unității se aflau aproximativ șapte ambulanțe.

Potrivit informațiilor, părinți îngroziți au ajuns la școală încercând să-și găsească copiii.

Imaginile difuzate de presa locală de la fața locului au arătat agitația din fața școlii, în timp ce poliția îl scotea pe suspect, al cărui cap era acoperit în timp ce ofițerii îl conduceau spre o mașină parcată în stradă.

Împușcăturile în masă în Serbia sunt extrem de rare. Cu toate acestea, experții au avertizat în repetate rânduri cu privire la numărul de arme rămase în țară după războaiele din anii 1990.

Cu toate acestea, experții au avertizat în repetate rânduri cu privire la numărul de arme rămase în țară după războaiele din anii 1990. De asemenea, aceștia remarcă faptul că instabilitatea care durează de zeci de ani și care provine din conflicte, precum și dificultățile economice actuale ar putea declanșa astfel de explozii.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri