Prințul William, rol cheie la încoronare. Cum îi va aduce moștenitorul un omagiu tatălui său, Regele Charles?

Prințul William va aduce un omagiu tatălui său, regele Charles, la încoronare.

Prințul de Wales, care este moștenitorul tronului britanic, va face un pas în față la Westminster Abbey pe 6 mai și îi va jura loialitate și credință regelui în timpul ceremoniei istorice.

Potrivit People, la scurt timp după ce Regele Charles va fi încoronat la jumătatea ceremoniei, Prințul William, în vârstă de 40 de ani, va îngenunchea în fața acestuia și își va pune mâinile între mâinile Regelui și va spune: „Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitate, credință și adevăr îți voi purta, ca om de încredere pe viață și pe moarte. Așa să-mi ajute Dumnezeu”.

Cuvintele Prințului de Wales, numite Omagiul de Sânge Regal, sunt un ecou al jurământului făcut de regretatul său bunic, Prințul Philip, soției sale, Regina Elisabeta, în 1953, când a jurat, de asemenea, să fie „omul ei de onoare de viață și de moarte”.

„Cuvintele de credință” și rolul prințului William au fost confirmate în liturghia slujbei de încoronare făcută publică de biroul Arhiepiscopului de Canterbury de la Palatul Lambeth.

Prințul William, care a sărbătorit recent cea de-a 12-a aniversare a căsătoriei sale cu Kate Middleton, prințesa de Wales, este singurul membru al familiei regale care își va prezenta omagiile în acest mod în cadrul slujbei.

Prințul William va apărea, de asemenea, în timpul slujbei de încoronare, în timp ce Stole Royal (de la un cuvânt grecesc antic care înseamnă “eșarfă”) și Robe Royal vor fi aduse regelui. William o va asista pe baroneasa Merron și pe episcopi la punerea robei pe Regele Charles.

De asemenea, liturghia prezintă o altă ruptură distinctă față de trecut, Arhiepiscopul, Preafericitul și Onorabilul Justin Welby, invitând persoanele din Marea Britanie care urmăresc sau ascultă ceremonia să se alăture unui omagiu al poporului. În mod tradițional, acest rol ar fi fost îndeplinit de ducii și conții ereditari la Westminster Abbey.

Biserica Angliei spune că acesta este un “moment nou și semnificativ în tradiția Încoronării… . Ca niciodată până acum, publicului larg nu i s-a oferit o asemenea oportunitate de a se alătura personalităților naționale pentru a-și declara loialitatea față de Suveran”.

Potrivit sursei citată anterior, noul jurământ spune: „Jur că voi acorda adevărata loialitate Majestății Voastre, precum și moștenitorilor și succesorilor dumneavoastră, în conformitate cu legea. Așa să-mi ajute Dumnezeu”. Acesta este urmat de o fanfară, iar arhiepiscopul conduce apoi poporul în aclamația „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”, răspunsul fiind “Dumnezeu să-l salveze pe Regele Charles”, “Trăiască Regele Charles”, “Fie ca Regele să trăiască veșnic”.

Într-o altă abatere remarcabilă de la tradiție și subliniind diferitele comunități din Marea Britanie modernă, liderii altor religii îl vor saluta la unison pe Charles la ieșirea de la slujbă. Reprezentanții cultelor evreiască, hindusă, sikh, musulmană și budistă vor spune: “Ca vecini de credință, recunoaștem valoarea serviciului public. Ne unim cu oamenii de toate credințele și convingerile în mulțumire și în slujirea alături de voi pentru binele comun”.

Slujba va avea și alte premiere, printre care o femeie episcop va lua parte la o încoronare, iar limbile tradiționale ale națiunilor din Insulele Britanice vor fi, de asemenea, folosite. Există o rugăciune în galeză și un imn, Veni Creator, care va fi cântat în galeză, gaelică scoțiană și gaelică irlandeză.

După cum notează People, într-un moment emoționant al slujbei, Regele Charles va recita o rugăciune personală – “probabil pentru prima dată … . . a fost rostită atât de public de către Suveran”, precizează Palatul Lambeth. Charles va spune: “Fă ca eu să fiu o binecuvântare pentru toți copiii Tăi, de orice credință și convingere, pentru ca împreună să descoperim căile blândeții și să fim conduși pe calea păcii”.

Prințul George, fiul cel mare al prințului William, care este al doilea în linia de succesiune, va juca, de asemenea, un rol special la încoronarea bunicului său. Prințul regal în vârstă de 9 ani va servi ca Page of Honor al regelui Charles la ceremonia de încoronare.

Participarea lui George la încoronare va face istorie – potrivit The Telegraph, prințul George va deveni cel mai tânăr viitor rege care va juca un rol oficial la o încoronare.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri