Tragedie în lumea filmului: Actorul din James Bond, Sean Connery, a murit la vârsta de 90 de ani

Tragedie în lumea filmului: Actorul din James Bond, Sean Connery, a murit la vârsta de 90 de ani

Actorul din James Bond, Sean Connery, a murit la vârsta de 90 de ani, a declarat familia sa pentru BBC.

Sir Sean Connery, primul interpret al celebrului agent 007 din seria filmelor James Bond, a încetat din viață, sâmbătă, la vârsta de 90 de ani. Actorul scoțian a murit în somn, în Bahamas.

Jason Connery: „Ne este foarte greu să înțelegem acest trist eveniment, cum s-a întâmplat atât de repede, chiar dacă tatăl meu se simțea rău de ceva timp.'

“O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere imensă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”.

Câștigător în anul 1988 al unui premiu Oscar la categoria “Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul din filmul “The Untouchables” (1987), Sean Connery a fost considerat cel mai bun actor care a jucat vreodată rolul agentului 007 în franciza de lungă durată. El a apărut în şapte dintre filmele din seria James Bond.

Printre celelalte filme ale lui Sean Connery se numără The Hunt for Red October, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade și The Rock.

Sir Sean Connery s-a născut la 25 august 1930, în Edinburgh, într-o familie cu origini irlandeze şi scoţiene. A fost votat „Cel mai sexi bărbat în viaţă' de revista People, în 1989, iar zece ani mai târziu, pe când avea 69 de ani, a fost ales „Cel mai sexi bărbat al secolului'.

În afara de Oscarul din 1988, Sean Connery a mai câștigat de-a lungul carierei sale de 58 de ani numeroase alte premii, printre care două premii Bafta (1998) şi două Globuri de Aur (1971 și 1988).

Numele complet al actorului a fost Thomas Sean Connery. Prenumele „Sean' a fost adăugat ulterior, „Sean Connery' fiind numele de scenă sub care actorul s-a lansat și a devenit cunoscut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro