Tot ce trebuie să știi despre examenul de rezidențiat 2018

rezidențiat 2018

La examenul de rezidențiat 2018 au fost scoase la concurs peste 5.000 de posturi. La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a majorat cifra de școlarizare de la 4.000 la 5.415.

Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare, ca de exemplu epidemiologie şi medicină de familie, pentru că avem un deficit de medici epidemiologi în spitale, dar şi de medici de familie în zonele rurale“, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform www.dcnews.ro

La examenul de rezidenţiat 2018, s-au înscris 8.419 de absolvenți de medicină, medicină dentară şi farmacie. Dintre cele 5.415 locuri/posturi scoase la concurs, 4.730 de locuri/posturi sunt pentru medicină, 406 – pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie şi 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Rezultate rezidențiat 2018

Rezultatele la examenul de rezidențiat 2018 se vor afişa numai după semnarea Ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a lor.

Alegerea unui post de medic rezident este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor pentru fiecare specialitate specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. Medicii, medicii stomatologi și farmaciștii care iau examenul de rezidențiat încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat 2018.

Redistribuirea candidaților respinși la examenul de rezidențiat din 2017

Conform www.rezidentiat.ms.ro, în cazul în care la finele repartiției candidaților promovați la concursul de rezidențiat rămân locuri/posturi de rezident neocupate, Ministerul Sănătății poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunea precedentă au fost declarați respinși, deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației naționale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie