Tina Turner a murit la 83 de ani

Tina Turner, a cărei voce vulcanică și mișcări de dans dinamice i-au adus coroana de regină a rockului de-a lungul unei cariere de 60 de ani, a murit la vârsta de 83 de ani.

Legendara cântăreață a murit după o boală îndelungată, în locuința sa de lângă Zurich, în Elveția, potrivit PA, scrie People.

Din 1994, cântăreața de origine americană locuia în Elveția împreună cu soțul ei, actorul și producătorul muzical german Edwin Bach, obținând cetățenia elvețiană în 2013. În ultimii ani, ea s-a luptat cu o serie de probleme grave de sănătate, printre care un accident vascular cerebral, un cancer intestinal și o insuficiență renală totală care a necesitat un transplant de organe.

Având una dintre cele mai lungi cariere din istoria rock-ului, Tina Turner a înregistrat hituri în Billboard Top 40 de-a lungul a patru decenii, ceea ce i-a adus premii Grammy, un Kennedy Center Honor și intrarea în Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.

Cel mai recent, vedeta a fost protagonista unui documentar HBO despre viața ei, intitulat Tina, mai scrie sursa citată anterior. Pe pagina sa oficială de Instagram, a fost transmis un mesaj emoționant prin care ni se reamintește moștenirea pe care a lăsat-o întregii planete.

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner. Cu muzica ei și pasiunea ei nemărginită pentru viață, a fermecat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine. Astăzi ne luăm rămas bun de la o prietenă dragă care ne lasă cea mai mare operă a ei: muzica ei. Toată compasiunea noastră sinceră se îndreaptă către familia ei. Tina, o să ne lipsești enorm. (© Peter Lindbergh)', a fost mesajul transmis pe Instagram.

În calitate de solistă a trupei Ike & Tina Turner Revue, cântecele incendiare ale lui Turner, ținutele de scenă strălucitoare și energia aparent inepuizabilă au făcut din această trupă una dintre cele mai electrizante din anii 1960, oferind cover-uri cu cifră octanică ridicată ale pieselor “Proud Mary”, “Come Together” și “I Want to Take you Higher”. Pornind pe cont propriu ca artistă solo în anii ’70, Turner s-a reinventat ca o vedetă a erei MTV, înregistrând hituri cu “What’s Love Got to Do with It”, “The Best” și “Private Dancer” – devenind astfel una dintre cele mai bine vândute artiste de pe planetă.

Primii ani de viață ai lui Turner au fost afectați de căsătoria tumultoasă cu partenerul muzical Ike Turner, care a supus-o la acte brutale de abuz fizic și psihologic. El a murit în 2007. Supraviețuirea și evadarea ei chinuitoare au fost dramatizate în filmul din 1993 What’s Love Got to Do with It, cu Angela Bassett.

Născută Anna Mae Bullock la 26 noiembrie 1939 în orașul Nutbush, Tennessee, Turner a început să cânte în corul unei biserici baptiste. Copilăria ei nu a fost una fericită; la vârsta de 11 ani, mama ei a plecat de acasă în încercarea de a fugi de soțul ei abuziv. Doi ani mai târziu, când Turner era adolescentă, tatăl ei s-a căsătorit cu o altă femeie și a părăsit statul, lăsându-le pe Tina Turner și pe surorile ei în grija bunicii sale.

Turner l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Ike, la sfârșitul anilor 1950, când acesta cânta în circuitul cluburilor din St. Louis cu trupa sa, Kings of Rhythm. El avea 25 de ani, iar ea avea doar 17 ani. Ulterior, aceasta a intrat în trupa sa, iar Ike i-a dat viitorului superstar celebrul pseudonim, împotriva dorinței sale. “Tina” a fost inspirat de un personaj dintr-un serial preferat de televiziune. De asemenea, el a insistat ca ea să-i ia numele de familie, ceea ce implica atât căsătoria, cât și un anumit grad de proprietate. De fapt, a înregistrat chiar și numele “Tina Turner”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete