Ți-ai cumpărat prima locuință? Iată care sunt 5 dintre electrocasnicele de care ai nevoie încă de la început

Achiziționarea primei locuințe reprezintă un moment de fericire și de ușurare: după toată birocrația, ai reușit să devii, în cele din urmă, proprietar. Totuși, procesul de cumpărare nu se termină aici. Dacă vrei să te muți imediat în noua ta casă, ai nevoie de câteva obiecte indispensabile. 

Pe lângă bugetul pe care l-ai pregătit pentru cumpărarea unei locuințe, e important să ai la dispoziție și o sumă de bani necesară achiziționării celor mai importante obiecte casnice, acelea care îți vor face viața mai ușoară. Chiar dacă nu ai suficienți bani să mobilezi complet noua ta casă ori să cumperi toate electrocasnicele de care ai avea nevoie, sunt câteva obiecte pe care e musai să le ai, dacă vrei să te muți imediat.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci, odată ce ai semnat actele pentru cumpărarea noii tale locuințe, este să schimbi încuietorile. Chiar dacă foștii proprietari ți-au dat setul lor de chei, e mai sigur să înlocuiești sistemul de închidere, pentru că astfel vei fi sigur că nimeni altcineva în afară de tine nu poate intra în casă (fără acordul tău). Odată ce ai făcut asta, poți face o listă cu obiectele de care ai neapărat nevoie și să mergi la cumpărături. Dacă în fosta locuință aveai aparat de aer condiționat și mașină de spălat vase, iar acum bugetul este limitat, iată care sunt electrocasnicele prioritare când te muți într-o casă nouă.

1. Frigider 

Printre cele mai importante obiecte pe care ar trebui să le ai în noua ta casă este frigiderul. Nu doar că astfel vei putea păstra alimentele proaspete mai mult timp, dar depozitarea lor în frigider este esențială pentru că încetinește dezvoltarea bacteriilor, care există în sol, în aer, în apă și în mâncare. Când au nutrienți (din alimente), umiditate și temperaturi favorabile, bacteriile cresc rapid și pot cauza diferite boli. Fie că îți place să gătești, fie că preferi gustările semipreparate, un frigider se numără printre electrocasnicele pe care ar trebui să le achiziționezi când te muți într-o casă nouă.

2. Aragaz

Dacă nu obișnuiești să mănânci la restaurante, un aragaz este unul dintre obiectele pe care ar trebui să le treci pe lista de cumpărături, după ce îți achiziționezi o casă nouă. De asemenea, un cuptor cu microunde ar putea completa – pentru început – locul tău de gătit din bucătărie.

3. Mașină de spălat

O mașină de spălat este esențială, mai ales dacă locuiești într-o zonă în care nu există spălătorii sau curățătorii de haine. Și în cazul achiziționării mașinii de spălat, ca și în cazul celorlalte electrocasnice este important să faci o analiză de piață și să alegi produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Cu toate că nevoia de a cumpăra un astfel de obiect poate părea urgentă, e mai relevant să alegi un produs avantajos și din punct de vedere al calității, dar și al prețului.

4. Cafetieră

Poate că o cafetieră nu pare un obiect atât de important atunci când ai un buget redus și trebuie să îți prioritizezi cumpărăturile, însă, dacă te numeri printre persoanele care nu își pot începe ziua fără o cafea bună, atunci ar trebui să îți reconsideri opțiunile. Cafetierele ori espressoarele te pot ajuta, de fapt, să economisești bani, pentru că, atunci când vei trage linie, vei observa că banii investiți într-un astfel de obiect electrocasnic sunt mai puțini decât cei pe care i-ai investi într-o cafea cumpărată zilnic dintr-o cafenea. 

5. Aspirator

Un alt obiect de care ai nevoie în orice locuință este aspiratorul. Chiar dacă nu îl folosești zilnic, aparatul te ajută să păstrezi casa curată și este un mijloc prin care obții mult mai repede igiena pe care ți-o dorești în căminul tău.

Pe lângă aceste electrocasnice care îți vor face viața ușoară, vei avea nevoie de multe alte obiecte care par banale, dar care au un rol esențial, cum ar fi tacâmurile, farfuriile ori paharele. Nu uita să faci o listă cu tot ce crezi că ai nevoie în noua ta locuință, înainte de a merge la cumpărături. 

Material realizat cu sprijinul partenerului pestre.ro

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa