Impresii din Thassos, insula copiilor

 avantaje.Thassos.04.05.2014

Când am văzut pentru prima data insula Thassos, am avut impresia că văd un colț de Rai. Atât peiajul natural, cu muntele în dreptul nasului și cu apa mării până la genunchi, cât și priveliștea plajelor pline de copii mici mi-au dat impresia că sunt într-o altă dimensiune.

Mi s-a părut un spectacol absolute fascinant să vezi micuții iezișori cum aleargau slobozi, cu picioarele goale prin cel mai fin nisip, sau își căutau suzetele printre peștii micuți și curioși care înotau fără teamă într-o apă atât de curată și calmă, de culoarea smaraldului.

Thassos – regatul mierii

De fapt, insula Thassos este renumită pentru marmura albă ca zăpada, pentru uleiul de măsline cel mai bun din toată Grecia, pentru mierea dulce și naturală cum nu mai găsești nicărieri în altă parte, dar și pentru vinul produs aici, care este considerat unul dintre cele mai bune din Europa. Se spune chiar că Regina Egiptului, Cleopatra, trimitea bărci în fiecare an pentru a adduce vinul din Thassos în Egipt. Și se mai spuneți că Zeii din Olimp beau numai vinurile din Thassos.

De aceea pare ușor nefiresc, la prima vedere, ca insula Thassos să fie, în zilele noastre, renumită pentru cele mai bune plaje unde poți merge cu copiii, mai ales cu bebelușii. Însă, dacă mergi în Thassos, vei înțelege de ce este locul ideal pentru familiile fericite și de ce ele devin și mai fericite după ce se întorc acasă.

Nisip fin ca matasea

Insula Thassos are plaje frumoase pe toată întinderea țărmului cu intrare lină în apa mării. Și chiar dacă unele sunt destul de aglomerate, pentru că diversitatea este aici la ea acasă, cele mai multe sunt liniștite și deosebit de frumoase, cu apă limpede și nisip fin ca mătasea.

Doar una singură iese din acest tipar, Marble Beach sau Insula de marmură,care are în loc de nisip marmură sfărâmată, în timp ce bucățile mari sunt folosite în loc de șezlong.  Însă tocmai faptul că ea este ,,altfel' o face să fie una dintre cele mai vizitate plaje din Grecia.

Un alt motiv important pentru care Thassos este o alegere perfectă pentru vacanță cu adevărat special o reprezintă și faptul că, pe lângă o multitudine de obiective turistice și activități de petrecere a timpului liber, insula este suficient de aproape de Grecia continental încât turiștii pot alege să facă mici exursii în orașe mari și frumose ale Greciei de nord. Nu există călător care să fii regretat că a fost în Thassos.

Și chiar dacă cei mici își vor aduce aminte doar de peștișorii aurii din marea cea mare, părinții își vor aminti cu siguranță, de cea mai reușită vacanță în familie.

Carmen Stefan

Sejur Thassos Grecia

Hotel Galini 3*-de la 203 euro/persoana, 7 nopti cazare cu mic dejun, transport individual,  agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro ), 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta