Tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2009

Tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2009

Sezonul primavara-vara este in general asociat cu un machiaj lejer. Tendintele pentru primavara si vara 2009 marcheaza o abatere de la aceasta traditie, prin tuse indrazanete, puternice.

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director for Max Factor, make-up artist pentru multe din prezentarile acestui sezon, declara: "Prin evidentierea trasaturilor, am dorit subliniez frumusetea extraordinara a chipurilor, pentru a fi la inaltimea uimitoarelor colectii vestimentare prezentate pe catwalk.

Sunt numeroase variatii de la o tendinta la alta, insa, in esenta, toate incapsuleaza acel sentiment al frumusetii aspirationale, ideale. Chipurile stralucitoare, luminoase, reamintesc in permanenta de lait-motivul sezonului: apa si atributele ei, intalnite in fluiditatea creatiilor vestimentare sau in unduirile coafurilor."

Se diferentiaza cinci tendinte:

  • Buze contrastante
  • Explozie de culoare
  • Trasaturi sculpturale
  • Imbujorari trandafirii
  • Ochi puternic conturati

Trasaturile sculpturale aduc in atentie perfectiunea formelor statuare, femeia fiind portretizata drept increzatoare, dar in acelasi timp senzuala. Tenul are o stralucire uniforma, realizata prin fonduri de ten si pudre usoare, pometii fiind evidentiati prin tuse maronii.

Aceast trend complementeaza latura geometrica, structurala, a tendintelor vestimentare, opunandu-se declinarilor lait-motivului sezonului, apa, intalnite in celelalte tendinte. Imbujorarile trandafirii celebreaza tenul natural, proaspat, stralucind de sanatate. Ochii puternic conturati aduc in prim-plan o imagine socanta, rar intalnita in prezentarile primava-vara.

Buzele contrastante propun o diferentiere drastica intre buzele puternic colorate, in tonuri accentuate de rosu, sau optiunea, "cuminte", a buzelor naturale. Totul culmineaza intr-o explozie de culoare, in care tonurile ce amintesc de reflexele apei – turquoise, albastru – joaca rolul principal.

Buze contrastante

  • In sezonul primavara-vara 2009 se remarca doua moduri diferite de gandire: buzele sunt fie conturate in nuante puternice, ori sunt lasate simple, naturale. Este, de fapt, o continuare a contrastelor din tendintele vestimentare: fluiditate versus structura, simplicitate versus materiale texturate.
  • In varianta Buze puternic conturate se folosesc tonuri puternice, luminoase: rosu, fuchsia, coral ori nuante inchise: maro, wine, cu finisaj mat sau lucios. Pentru un machiaj desavarsit, rujul se aplica, cu pensula, respectand conturul natural al buzelor, chiar usor in interiorul lor. Aspectul mat se poate realiza cu ajutorul unui strat fin de pudra. Pentru o finisare lucioasa, se adauga gloss sau balsam de buze.
  • Pentru a crea efectul minimal, de Buze naturale, neutre, se poate utiliza doar un balsam sau un corector. E necesara insa o demachiere prealabila a buzelor, urmata de aplicarea balsamului. In cazul in care nuanta naturala a buzelor este mai intensa, pentru diminuarea acesteia se poate aplica doar un strop de balsam, pe centru si tapotat apoi, pe intreaga suprafata a buzelor, pentru un finisaj natural.

Tendinta Buze conturate puternic a fost observata la Nina Ricci, Miu Miu, Hussein Chalayan, Christian Dior si Jonathan Sanders.

Tendinta Buze naturale se regaseste in prezentarile Valentino, D&G, Prada, Balenciaga, Calvin Klein, Oscar de la Renta si Peter Sam

In curand si celelalte tendinte in machiaj…

Informatii furnizate de P&G Beauty. Foto: P&G, Prada, Dior, Gucci, Galliano

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete