Tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2009

Sezonul primavara-vara este in general asociat cu un machiaj lejer. Tendintele pentru primavara si vara 2009 marcheaza o abatere de la aceasta traditie, prin tuse indrazanete, puternice.

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director for Max Factor, make-up artist pentru multe din prezentarile acestui sezon, declara: "Prin evidentierea trasaturilor, am dorit subliniez frumusetea extraordinara a chipurilor, pentru a fi la inaltimea uimitoarelor colectii vestimentare prezentate pe catwalk.

Sunt numeroase variatii de la o tendinta la alta, insa, in esenta, toate incapsuleaza acel sentiment al frumusetii aspirationale, ideale. Chipurile stralucitoare, luminoase, reamintesc in permanenta de lait-motivul sezonului: apa si atributele ei, intalnite in fluiditatea creatiilor vestimentare sau in unduirile coafurilor."

Se diferentiaza cinci tendinte:

  • Buze contrastante
  • Explozie de culoare
  • Trasaturi sculpturale
  • Imbujorari trandafirii
  • Ochi puternic conturati

Trasaturile sculpturale aduc in atentie perfectiunea formelor statuare, femeia fiind portretizata drept increzatoare, dar in acelasi timp senzuala. Tenul are o stralucire uniforma, realizata prin fonduri de ten si pudre usoare, pometii fiind evidentiati prin tuse maronii.

Aceast trend complementeaza latura geometrica, structurala, a tendintelor vestimentare, opunandu-se declinarilor lait-motivului sezonului, apa, intalnite in celelalte tendinte. Imbujorarile trandafirii celebreaza tenul natural, proaspat, stralucind de sanatate. Ochii puternic conturati aduc in prim-plan o imagine socanta, rar intalnita in prezentarile primava-vara.

Buzele contrastante propun o diferentiere drastica intre buzele puternic colorate, in tonuri accentuate de rosu, sau optiunea, "cuminte", a buzelor naturale. Totul culmineaza intr-o explozie de culoare, in care tonurile ce amintesc de reflexele apei – turquoise, albastru – joaca rolul principal.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete