Tendinte beauty: linii si gene accentuate

Anna Sui

Cavalli

Galliano

Acest aspect, la care se adauga farmecul permanent conferit de creionul de ochi, constituie esentele ultimelor tendinte in domeniul machiajului.

Modelele feminine foarte sexy ale lui Cavalli au devenit si mai senzuale prin explorarea laturii lor masculine. Folosirea de linii ingrosate care alungesc ochiul a contribuit la masculinizarea acestui look prin excelenta feminin.

Valentino s-a oprit asupra un public mai tanar, sezonul acesta fiind inspirat de „modul in care o tanara ar purta o creatie Valentino”, ceea ce a influentat-o pe Pat McGrath, Global Creative Director pentru P&G Beauty, sa picteze pe un fond de creion negru care acopera intreaga pleoapa in forma unei jumatati de migdale, astfel incat atunci cand ochiul este deschis "se creeaza senzatia fluturarii unei aripi indraznete”.

Tema “romantismului visator” adoptata de Nina Ricci a demonstrat faptul ca genele si creionul de ochi pot deveni si ele niste elemente sofisticate, si in acest caz Pat a folosit culoare de-a lungul liniei genelor pana la coltul interior al ochiului, iar apoi a aplicat mascara de culoare maro/neagra numai pe genele superioare – "pentru ca maroul este o culoare mai delicata si mai feminina".

Modelele extravagante ale Annei Sui, inspirate de Dr. Doolittle, si care folosesc imprimeurile psihedelice ale lui Peter Max, s-au reflectat in machiaj prin folosirea creionului de ochi negru, inspirat de modelele anilor saizeci, pentru trasarea unui contur partial in jurul ochilor. „Intotdeauna trebuie sa existe o intrerupere a liniei pentru ca altfel o linie neagra continua face ca ochiul sa para inchis”, ne sfatuieste Pat.

Modelele feminine Gucci au folosit putin machiaj in acest sezon, iar Pat a aplicat un machiaj in trei trepte pentru a crea “un look modern mai simplu care sa se armonizeze cu hainele care au transmis un mesaj foarte puternic." Elementul de baza al acestui look a fost repezentat subliminal prin apropierea liniei genelor, intr-un amestec de nuante de maro si negru.

“Am recurs la rezerva mea de gene secrete pentru modelele Miu Miu. Am gasit aceste gene in Vegas cu multi ani in urma si le-am purtat cu mine, in asteptarea momentului perfect cand le-as putea folosi." Tema prezentarii a avut la baza ideea de romantism sumbru (si cateva imprimeuri ce trimit la blana felinelor). Machiajul s-a bazat pe folosirea unor genelor false pe pleopa inferioara, care semanau cu mustatile unei pisici simpatice. „Am aplicat apoi creion de ochi in colturile interioare ale ochilor pentru a obtine imaginea unei Lolite in varianta felina", spune Pat.
 

Clements Ribeiro

Miu Miu

Ricci

 

 

Text si foto oferite de P&G.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete