Teambuilding-ul – cunoaste-ti colegii de birou

Eficienta ta tine foarte de mult de oamenii cu care lucrezi si de modul in care cladesti un rezultat solid impreuna cu acestia.

Educatia pe care o primim acum (scoala, in familie) este individualista. Scoala ne invata "fiecare pentru el"; ceilalti sunt concurenti sau dusmani, si ca in multe situatii nu exista oportunitati sau avantaje potentiale. Copiii invata sa fie egoisti, iar nestiinta adultilor de mai tarziu de a comunica si stabili relatii interpersonale folositoare duce la izolare si alienare.

Teambuildingul insa ne ofera acea ocazie unica in care avem prilejul ca prin distractie sa ajungem la performanta. Invatam sa comunicam mai bine si cunoastem abilitatile persoanelor cu care lucram, stim pe cine ne putem baza in anumite situatii, la ce se descurca fiecare mai bine.

Iar partea cea mai importanta a jocurilor de tip teambuilding este ca nici nu ne dam seama de scopul lor ci doar ne trezim imbogatiti spiritual. Si mai relaxati.

Jocurile de tip nou. Roluri si scopuri:

  • deprinderea mecanismelor de colaborare sau de cooperare
  • cresterea gradului de participare individuala in cadrul unui grup
  • formarea capacitatii de rezolvare in colectiv a unor probleme

Ele pot servi la imbunatatirea spiritului de echipa, desfiintarea barierelor si stereotipurilor psihologice, cresterea increderii in sine a participantilor, cresterea tonusului si conditiei fizice si mintale a jucatorilor, cresterea solidaritatii si responsabilitatii.

Citeste cartea “Teambuilding” de Serban Derlogea de la Editura Amaltea si data viitoare cand vei merge la munte cu colegii vei descoperi cum colegul mereu eficient si cu capul pe umeri este cel mai amuzant dansator din firma.

 

Informatii oferite de Editura AMALTEA
www.amaltea.ro
Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera