Sulița cu care a fost străpuns Iisus Hristos în coaste se află în acest muzeu

Sulița cu care a fost străpuns Iisus este, probabil, una dintre cele mai importante relicve ale umanității. Din păcate, arheologii sunt rezervați în privința autenticității Sfintei Sulițe, cea care l-a străpuns pe Iisus Christos în coaste cauzându-i moartea. Cel care l-a înjunghiat pe Mântuitor se numea Caius Longinus, un centurion roman, care s-a convertit apoi imediat după fapta sa, la creștinism.

Se spune că această lance a fost confecționată în Damasc, de un fierar iscusit, iar gestul de o cruzime abominabilă făcut de centurionul roman era unul firesc în acele vremuri, el voia să se asigure că Cel răstignit murise și nu agoniza mai ales după ce fluierele picioarelor erau zdrobite de pironi.

Legendele spun că această lance, mai precis vârful ei ascuțit, a fost obiect de propagandă și comerț între războinicii vremurilor de demult. Sfânta Suliță a ajuns în mâinile lui Mauritius Africanul, primul cavaler creștin, apoi a deținut-o Constantin cel Mare, de la care au furat-o hoții venețieni, pentru ca mai târziu să facă parte din tezaurul cavalerilor templieri.

În prezent, bucăți din Lancea Sfântă cum este denumit artefactul, se găsesc în mai multe biserici și muzee din lume. Acestea pot fi văzute în Viena, la Vatican, într-o biserică din Armenia, într-un muzeu din Instanbul și la Ierusalim.

Insuși Hitler și-a dorit Sfânta Suliță cu care a fost străpuns Iisus Hristos. Acesta a emis o ordonanță prin care valorosul artefact aflat în Viena trebuia să revină la Nurnberg. Sfânta Suliță a fost transportată la Nurnberg în cel mai mare secret cu un tren blindat. Transportul a fost escortat de trupe SS. În anul 1945, americanii au luat din buncărul de la Panier Platz artefactul străvechi pe care l-au înapoi după război, în 1946, Austriei.

Foto: Facebook/The Holy Lance

Citește și:

Misterele din viața actriței Greta Garbo. Și-a părăsit logodnicul exact în ziua nunții

DOSAR SPECIAL Locuri misterioase din România: Mistere și fenomene stranii produse în Râpa Diavolului, la Balta Vrăjitoarelor și la focurile vii

Marii negustori, prăvălii pitorești, misterele tarabelor din vechile târguri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate