Subiecte Bac istorie 2019. Ce le-a picat elevilor la proba obligatorie a profilului uman

Subiecte Bac istorie 2019

Subiecte Bac istorie 2019. Pe 3 iulie, elevii susțin cea de-a treia probă scrisă a Bacalaureatului 2019, proba obligatorie a profilului. În timp ce elevii de la profil uman susțin, azi, proba la istorie, cei de la real susțin proba la matematică.

Subiecte Bac istorie 2019

Subiecte Bac istorie 2019

UPDATE

Potrivit libertatea.ro, la subiectul I de la istorie, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică.

La subiectul III, candidații au trebuit să redacteze un eseu pe tema spațiului românesc în perioada evului mediu.

Proba scrisă la Istorie din cadrul Bacalaureat 2019 a început la ora 9:00, iar candidații au la dispoziție 3 ore, din momentul primirii subiectelor, pentru rezolvarea acestora.

Cum sunt structurate subiectele de la Bac la istorie

Subiectele la Istorie de la BAC 2019 sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore Model de subiect la BAC 2019 la Istorie Subiectele la Bacalaureat 2019 la Istorie sunt structurate în 3 părți.

Primele două subiecte conțin texte la prima vedere pe baza cărora candidații trebuie să rezolve mai multe cerințe. A treia parte o reprezintă elaborarea unui eseu, pe o temă istorică abordată de elevi în programa școlară.

Barem de corectare la istorie

subiecte bac istorie 2019_000

Citeste si

Subiecte Bac 2019 română. Absolvenții susțin, pe 1 iulie, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie