Știai că te speli greșit pe cap? Cum să te speli corect

Prima oară ai învățat să te speli pe cap când erai mică și te șampona mama ta. Pe urmă ai început să te speli singură, așa cum ți-a fost dat exemplul. Și totuși, știi ce greșeli faci atunci când te speli pe cap? Iată-le:

femeie-spalat-cap

foto femeie se spală pe cap via Shutterstock

Mai întâi trebuie să clătești

Trebuie să îți uzi foarte bine părul înainte să adaugi șamponul, altfel nu face destulă spumă și nu îți spală părul în profunzime. Apa caldă ajută la deschiderea cuticulelor firelor de păr, iar asta înseamnă o curățare mai bună.

Pentru părul lung, folosește mai întâi balsamul

Părul lung este sensibil, iar dacă vrei să îți protejezi vârfurile și să le menții sănătoase și strălucitoare, trebuie mai întâi să le 'îmbraci' într-un strat subțire de balsam.

Șamponul se folosește doar pe scalp

După ce ai aplicat și balsamul – în cazul în care ai părul lung – urmează pasul al treilea: șamponarea. Șamponul se folosește doar pe scalp, nu pe lungimea firului de păr pentru că îl usucă. Atunci când se face spumă multă, aceasta va curge și spre vârfuri, înlăturând și murdăria.

Atenție cum masezi scalpul!

Când îți masezi scalpul ca să faci spumă, trebuie să faci mișcări delicate, cu buricele degetelor. Dacă folosești vârfurile – deci și unghiile – riști să îți agresezi pielea, dar și rădăcinile, ce pot deveni fragile în timp. Nu îți freca restul părului cu șampon, ci doar întinde spuma în păr în sensul lui de creștere.

Nu este nevoie să repeți

Pe orice sticlă de șampon, la instrucțiuni, vei găsi scris că trebuie să repeți procesul de șamponare și clătire. Ei bine, după ce te-ai clătit o dată nu este nevoie să te șamponezi din nou. Cum spuneam și mai sus, șamponul îți usucă părul, iar faptul că îl treci prin acest prices o dată este de ajuns.

Balsamul, doar pe vârfuri

Balsamul se aplică pe păr de la jumătatea firului de păr și până la vârfuri, nu mai sus de atât. Lasă-l în păr câteva minute, ca să își facă efectul.

Clătește cu apă rece

Cel mai bine clătești balsamul cu apă cât mai răcoroasă, dacă nu suporți chiar rece. Așa se închid cuticulele firelor de păr, iar podoaba ta capilară va străluci frumos la final.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete