Stațiunea franceză Avoriaz și cele patru snowpark-uri magnifice

Poziționată la granița dintre Franța și Elveția, la cota 1800 m, în inima domeniului schiabil Portes du Soleil, Avoriaz este alegerea ideală pentru un sejur plin de adrenalină și voie bună. Una dintre cele mai moderne stațiuni de schi se mândrește cu patru snowpark-uri impresionante ce acoperă pârtii pentru toate nivelurile de dificultate.

Aici își găsesc locul atât începătorii în ale sporturilor de iarnă, cât și adevărații veterani, dornici să experimenteze una dintre cele mai abrupte coborâri din Europa, faimoasa pârtie La Chavanette. Iubitorii de zăpadă vor descoperi în Avoriaz o destinație de vacanță pitorească și primitoare, o stațiune fără străzi și mașini, ci doar cu pârtii și sanii trase de cai, ce creează o adevărată atmosferă de basm.

Ești la un singur pas de a petrece un sejur de neuitat alături de familie sau de prieteni: rezervă un sejur în Avoriaz de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit o ofertă specială pentru pachetul de 7 nopți de cazare în perioada 28 martie – 4 aprilie, ce include zborul București – Lyon – București, transfer aeroport-hotel-aeroport, skipass 6 zile, acces la sesiunile de coaching (2h/zi) și acces la petrecere après-ski, la un tarif de numai 938 euro/persoană.

Elveția și Franța, legate de pârtii

Întregul Portes du Soleil cuprinde între 650 și 700 km de pârtii schiabile, aproape toate legate între ele de peste 200 de ascensoare. Iar dacă aglomerația obișnuită în stațiunile de schi te îngrijorează, imaginează-ți numai că aici capacitatea totală de ridicare este de aproape 250.000 de persoane pe oră, devenind una dintre cele mai mari două rețele de ascensoare din lume. Acesta este locul ideal pentru iubitorii de schi, snowboard și chiar schi de fond, dornici să învețe și să experimenteze senzațiile tari.

În plus, una dintre cele mai importante caracteristici ale stațiunii Avoriaz este diversitatea pârtiilor, adresate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la avansați. O repartizare și mai clară a acestora este vizibilă în felul cum au fost impărțite în cele patru snowpark-uri. LilStash, adresat începătorilor și intermediarilor, este un loc fermecător în inima pădurii Proclou, adresat „copiilor de până la 80 de ani'. Aici se găsesc foarte multe oportunități de activități pentru copii și tineri, cu module și scenografie adaptate vârstei lor, printre care se numără poduri suspendate, tobogane, trasee de tip „mini boarder' sau „snake run'.

Frumusețea plină de inspirație a stațiunii

Avoriaz a reușit întotdeauna să impresioneze prin creativitatea cu care a fost dezvoltată, încă de la începuturile sale, în anii ‘60, când era doar o pășune, și până astăzi, la proiectarea pârtiilor și a snowpark-urilor. În 2008 a apărut un loc de joacă în zăpadă 100% natural prin parcul ecologic The Stash, singurul de acest fel din Europa, un proiect ambițios gestionat perfect datorită profesionalismului echipei implicate.

Acesta este locul ideal pentru părinți și copii pasionați de sporturile de iarnă, cu pârtii de la nivel intermediar până la nivel avansat, unde poți schia prin inima naturii pe un teren sigur. Trei versanți de diferite niveluri se alătură la jumătatea drumului pentru te purta spre o cabană ascunsă în mijlocul pinilor, apoi se separă din nou prin drumuri șerpuitoare prin frumoasa pădure Lindarets.

Snowpark-ul Arare, dedicat intermediarilor și experților deopotrivă, a fost proiectat în 1993 și de atunci face istorie în stațiunea Avoriaz. Cei care își doresc să testeze și câteva trucuri au la dispoziție popularul Big Air Bag, care deține și un dispozitiv de înregistrare video, pentru a vizualiza și împărtăși cele mai tari scheme. La Chapelle, snowpark cu pârtii pentru toate nivelurile, este cunoscut pentru reactualizarea constantă a modulelor pentru a oferi mereu o experiență proaspătă și interesantă utilizatorilor acestuia.

de Geanina Ichim

Vezi şi care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România și ce afecțiuni se pot trata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta