Skiathos, un magnet pentru amatorii de sporturi nautice

Skiathos

Binecuvântată de zei cu cele mai luxuriante peisaje din arhipelagul Sporadelor de Nord, Skiathos este bogată în păduri de pini și chiparoși ce se întind până aproape de plajele cu nisip fin, atrăgând numeroși tineri dornici să se aventureze în valurile spumoase ale Mării Egee.

Explorează fosta Insulă a Piraților!

Skiathos a devenit una dintre cele mai căutate insule grecești de către turiștii români. Atât familiile cu copii, cât și tinerii își rezervă vacanțele aici din mai și până în septembrie, datorită posibilităților nenumărate de petrecere a timpului liber. Dacă plănuiești să petreci următoarea escapadă de vară în Skiathos îți poți rezerva încă de pe acum un sejur de la AeroVacanțe!

Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 299 euro/persoană.

Între sesiuni de stat la plajă și sporturi nautice

Fosta Insulă a Piraților se transformă în sezonul estival în Mecca pasionaților de sporturi de apă practicate în cele mai bune condiții, alături de personal calificat, fie că este vorba de scuba diving, parasailing, windsurfing sau wake boarding.

Cea mai populară dintre cele 69 de plaje pe care le vei găsi în Skiathos este Koukounaries, ce ocupă primele locuri în topul plajelor cu cel mai fin și auriu nisip din Europa. Aici te poți bucura de o plimbare cu un caiac, apele liniștite și cristaline ale Mării Egee fiind perfecte pentru o astfel de activitate. În plus, cadrul natural splendid cu pinii parfumați pe fundal și lebedele venite din Rezervația Strofila, completează cu succes decorul paradiziac al locului.

Premiată cu „Steag Albastru' pentru nisipul fin, apele curate și calitatea serviciilor oferite, Banana este una dintre plajele cele mai căutate de către tinerii, amatori de sporturi nautice. Aici îți poți îmbunătăți abilitățile sportive, mai ales că întreaga faleză este presărată cu centre de unde poți închiria bărci cu motor, skijet-uri sau echipament de scufundări, inclusiv să iei lecții de sea kayaking sau diving. Pe vremea când era cunoscută sub numele de Krassa aici se retrăgeau cei dornici să practice nudismul, care continuă să se întâlnească și astăzi însă pe fășia de nisip vecină. Banana Mică este despărțită de plaja principală printr-un promontoriu stâncos acoperit cu pini și vegetație luxuriantă.

Dacă vrei să închiriezi o barcă cu motor și să descoperi plajele izolate de pe Coasta de Nord a insulei, află că în Skiathos nu ai nevoie de permis pentru a o conduce. Însă, poți lua cu tine un localnic care cunoaște foarte bine zona și te poate conduce spre cele mai frumoase golfulețe și plaje, așa cum este spectaculoasa Lalaria.

Mikros Aselinos este o altă plajă izolată între dealuri stâncoasă și bătută de vânturi, preferată de practicanții de surfing și windsurfing, care se pot bucura, de asemenea, și de facilități turistice, zona fiind amenajate cu șezlonguri și umbreluțe din stuf și un beach bar.

de Mădălina Isar
Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta