Stând în izolare o femeie a descoperit în scrisorile și pozele familiei că bunicul ei a avut o viață de film: a supraviețuit după ce a fost împușcat de cinci ori

Ne-am plâns de lunile plictistoare de izolare în casă. În afară de a găti, a mânca și viziona filme, nu prea am avut ce face. Dar poate nici n-am căutat… O femeie din SUA a făcut o cercetare în istoria familiei. Și a descoperit că bunicul ei a trăit o viață de film, supraviețuind după ce a fost împușcat de cinci ori. Ba mai mult semăna leit cu actorul Channing Tatum .

Foto: Daily Mail

Curiozitatea lui Valerie Paolini s-a născut uitându-se în albumul foto al familiei. Acolo a găsit o fotografie din tinerețea bunicului ei, Ocie Haskell Jones. Poza – datată 1931 – îl înfățișa pe bărbat la vârsta de 24 de ani, la care avea deja la activ trei ani de închisoare într-un penitenciar din California. Și dacă tot nu avea ce face în izolarea dictată de pandemie, s-a apucat să se documenteze. 'Am crezut că nu voi găsi nimic bun de făcut stând șase săptămâni în casă. Și când colo…', spune Valerie. Ea a cercetat arhivele ziarelor vremii și a aflat lucruri pe care nici măcar mama ei, Anita Jones-Smith, nu le știa.

Valerie nu și-a cunoscut bunicul pentru că el a murit cu doar câteva zile înaintea nașterii ei. Subiectul fiind dureros pentru familie, nu era adus niciodată în discuție. Haskell Jones se născuse în Oklahoma, în 1907, și trăise în sărăcie cruntă. A învățat să scrie și să citească târziu, fiind mai preocupat să muncească. Ulterior, s-a mutat cu familia în California. Acolo, împreună cu doi unchi, Haskell a comis primul jaf. Prada: 150 de dolari și un diamant care valora cam 300 de dolari. „A făcut-o pentru că bunica era însărcinată, urma să nască, și nu avea bani să plătească factura de la spital', a descoperit Valerie. Pentru fapta lui, bărbatul a executat trei ani de închisoare. Eliberat, Haskell a cumpărat mai târziu o fermă și un bar. Părea că vrea să ducă o viață liniștită. Și ar fi fost așa dacă nu era la rândul lui jefuit. Cinci bărbați au intrat în bar și au început să îl bată, până când el să pună mâna pe o armă. După două focuri trase în rezervorul de apă, arma i se blochează. Este împușcat de agresori de cinci ori, dar reușește să ajungă în celălalt capăt al barului, unde mai avea o armă și îl ucide pe unul dintre cei cinci. Îi șoptește unui prieten aflat în bar codul seifului, cerându-i să îi dea toți banii soției. Dar aprigul bărbat este dus la spital și supraviețuiește, chiar dacă doar două dintre gloanțe au putut fi extrase din el. Inițial acuzat de crimă, este achitat odată cu ieșirea adevărului la iveală. 'Mamei mele i s-a spus că bunicul este în spital pentru că avusese un accident de mașină. Abia acum a aflat și ea adevărul', povestește Valerie.

Haskell Jones a închis barul câțiva ani mai târziu și s-a mutat înapoi în Texas. A lucrat la o platformă petrolieră, a suferit un accident la mâna dreaptă și a învățat să o folosească pe stânga. Și după ani în care a trăit cu trei gloanțe în corp, bunicul lui Valerie a murit, în 1981, otrăvit cu plumb.

„Nu este cea mai frumoasă istorie de familie, dar cu siguranță este una interesantă. Ce a făcut în viața lui a fost oribil, dar erau alte vremuri. A fost un supraviețuitor, așa că îl respect pentru asta', a mai adăugat Valerie.

Foto: 123rf

Citeste și:

Primul african avocat practicant în România, renegat de-ai lui pentru că s-a convertit la creștinism

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate