Soluții pentru excesul de piele după scăderea în greutate

Excesul de piele după scăderea semnificativă în greutate este o realitate pe care cei care trec prin chirurgia bariatrică o cunosc foarte bine. Din fericire, există soluții de îndepărtare a pielii rămase după elimiarea țesutului gras.

Chirurgia postbariatrica sau chirurgia corectoare a conturului corporal după scăderea masivă în greutate reprezintă o soluție de ameliorare a aspectului fizic al pacienților cu aceste probleme.

De cele mai multe ori după scăderea semnificativă în greutate (30-100kg), poate ramâne un exces de piele pentru corecția căruia este nevoie de asocierea mai multor intervenții (la nivelul abdomenului, sânilor, coapselor, feselor, brațelor). De aceea, pentru ca pacientul să poată beneficia de cât mai multe corecții într-un timp relativ scurt, cu o singură anestezie, chirurgia postbariatrică trebuie să fie o chirurgie de echipă.

Chirurgia estetică postbariatrică se poate face doar după consolidarea procesului de slăbire, respectiv la minim 6 luni de la stabilizarea greutății.

CELE 5 INTERVENȚII NECESARE

LIFTING CIRCULAR- abdominoplastie și lifting fese
ABDOMINOPLASTIE- clasică sau în ancoră (și cu cicatrice verticală), însoțită de regulă și de plicatura mușchilor drepți abdominali.
CORECȚIA SÂNILOR- lifting +/- implant la femei sau cura pseudoginecomastiei la bărbați
BRAHIOPLASTIE- corecția brațelor.
LIFTING COAPSE- În funcție de nevoile și dorința fiecărui pacient, aceste corecții pot fi grupate în două intervenții chirurgicale mari.

Dna. dr. Carmen Giuglea, Doctor în Științe Medicale, Medic Primar în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Conferențiar Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila', departamentul de Chirurgie plastică, Șef de Secție Chirurgie Plastică la Spitalul Clinic De Urgență Sf. Ioan', București ne vorbește despre chirurgia postbariatrică, despre ce presupune această intervenție chirurgicală și cine sunt pacienții eligibili.

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video