Skiathos, micul paradis din Marea Egee

Skiathos

Skiathos este binecuvântată cu peste 60 de plaje uimitoare, un bogat patrimoniu cultural, precum și o seamă de atracții istorice demne de descoperit.

Considerată cea mai cosmopolită insulă din Sporadele de Nord, Skiathos este un adevărat paradis natural cu luxuriante păduri de pini și ape de cristal. În ciuda dezvoltării tot mai rapide a turismului din ultimele decenii, insula și-a păstrat spiritul pitoresc și nealterat, care te va cuceri, laolaltă cu ospitalitatea localnicilor.

Alege cel mai potrivit sejur în Skiathos din cele mai noi programe de la Europa Travel. Turoperatorul îți aduce cele mai bune prețuri la pachetele low-cost cu autocarul sau avionul, în cele mai populare destinații din Grecia, aspect confirmat de cei peste 250.000 de turiști care au călătorit alături de Europa Travel, în ultimii ani, alegand cel mai bun raport calitate/preț.

Diversitate de atracții

Skiathos are de oferit turiștilor câte un loc special în care să se simtă excelent, fie că vorbim de momente în care ai nevoie de liniște, departe de forfota stațiunilor cosmopolite, fie că vrei să te afli în centrul distracției, să petreci și să dansezi până în zori de zi.

skiathos

Viața de noapte fulminantă este o adevărată atracție în Skiathos, mai ales pentru tinerii dornici să experimenteze spiritul grecesc în barurile și cluburile de pe insulă. În plus, de-a lungul întregii veri se organizează aici și evenimente culturale, concerte și expoziții, care adaugă o notă specială acestei vacanțe.

În plus, Skiathos se mândrește cu cele 69 de plaje superbe, dintre care se remarcă Koukounaries și Lalaria. Considerată a fi o adevărată bijuterie a Greciei și una dintre plajele de top din Marea Mediterană, Koukounaries este renumită pentru pădurea de pini luxuriantă care coboară până aproape de apă, dar și pentru oferta bogată de taverne, cafenele și baruri pline de viață.

Zona face parte din aria națională a insulei Skiathos, iar biodiversitatea o include în topul celor mai vestite colțuri naturale din Grecia.

Plimbări boeme într-un colț de paradis de numai 50 km pătrați

Capitala insulei Skiathos este nu doar cea mai mare așezare de pe insulă, ci și o stațiune modernă, cu facilități excelente de cazare. Construit destul de recent, în jurul anilor 1829-1830, pe situl orașului vechi, orașul Skiathos te așteaptă să-i descoperi cel mai important reper al său – portul natural, popular pentru parcul de iahturi și ambarcațiuni de navigație, care îi oferă insulei un adevărat aer cosmopolit. Skiathos nu măsoară mai mult de 50 kmp dar cu toate astea se bucură de numeroase atracții istorice demne de explorat.

O plimbare de-a lungul străzilor pietruite ale orașului îți dezvăluie o seamă de case alb-albastre, cu acoperișuri din țiglă roșie și balcoane colorate, atât de specifice grecilor. Portul este înconjurat de patru insulițe care îți oferă priveliști de neuitat asupra împrejurimilor.

Dintre acestea, se remarcă Bourtzi, o mică peninsulă cu o vegetație luxuriantă, unul dintre cele mai romantice simboluri ale Skiathos, unde se găsesc și ruinele unei cetăți venețiene, construită în anul 1207 și distrusă în 1660.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Skiathos

Hotel Zeus 2*tarife de la 120 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta