Simulare Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au primit la matematică elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Bareme de corectare

Simulare Evaluare Națională 2019 matematică

Simularea Evaluării Naționale 2019 continuă azi cu proba de matematică pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Subiectele conțin, în premieră, și teste grilă elevii de clasa a VII-a.

După ce a anunțat că va pilota minimum 30% subiecte grilă în simularea de Matematică anul acesta, Ministerul Educației a introdus grilele în cerințele pe care elevii de clasa a VII-a le-au avut de rezolvat. Recent, atât elevi, cât și profesori au avertizat că acest tip de subiecte va atrage după sine o rată de promovare crescută în mod artificial.

Iată în ce date se vor desfășura probele simulării Evaluării Naționale 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

Rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral. Scopul este adoptarea unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele se vor trece în catalog doar dacă elevii sau părinții solicită în scris acest lucru.

Ministerul Educației precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului propriu-zis, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Ce subiecte au primit la matematică elevii claselor a VIII-a

Simulare Evaluare Națională 2019 (1) Simulare Evaluare Națională 2019 (1) Simulare Evaluare Națională 2019 (1)

Sursa foto: www.a1.ro

Ce subiecte au primit la matematică elevii claselor a VII-a

Simulare Evaluare Națională 2019 (1) Simulare Evaluare Națională 2019 (1)

Sursa foto: www.ziarulunirea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie