Simona Halep, decizie neașteptată în privința carierei

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, face un pas neașteptat în cariera ei. Sportiva a decis, după mai multe încercări, să colaboreze cu nimeni altul decât antrenorul de tenis al Serenei Williams.

Sportiva a traversat o ultimă perioadă cu suișuri și coborâșuri, marcată atât de reușite, dar și de accidentări care i-au încetinit sau chiar întrerupt parcursul pentru perioade scurte de timp.

Fost număr 1 mondial, Simona Halep a avut dificultăți și în a-și găsi un antrenor cu care să rezoneze. După o colaborare frumoasă care, însă, a fost marcată și de episoade conflictuale cu Darren Cahill, sportiva a lucrat și cu antrenorii români Adrian Marcu și Daniel Dobre. Iar în cele din urmă a decis să renunțe și la aceștia.

Anunțul Simonei Halep cu privire la noul antrenor a fost privit cu neîncredere de multe persoane. Decizia de a evolua sub îndrumările lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a fost comentată și de Cristian Tudor Popescu.

Acesta a explicat pentru Liga Digi Sport:

„Eu mă bucur că are un antrenor în acest moment. Mai mult, n-aș putea să spun în clipa de față în legătură cu viitorul colaborării celor doi. Din punctul meu de vedere, există o diferență importantă între ceea ce a însemnat Cahill și ce poate însemna Mouratoglou. Mouratoglou este omul computer, omul cifrelor, are cele mai complexe baze de date din circuit. El are un tablou, face grafice, construiește o imagine pe calculator a jucătoarei și, în funcție de ea, îi spune ce are de făcut. Ceea ce nu este rău, dar Simona e o jucătoare de încredere, de moral, are nevoie de la antrenor de o perspectivă, de o cale. Darren o făcea să depășească repede momentele grele, înfrângerile sau momentele critice din punctul unui meci.'

Simona Halep: „Entuzismată de un nou capitol'

În timp ce Simona Halep a făcut anunțul pe rețelele de socializare printr-un mesaj scurt: „Entuziasmată de un nou capitol. Să ne apucăm de treabă', Patrick Mouratoglou a explicat decizia sa.

„Încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: acum sunt full-time antrenor al Simonei Halep. În ultimele 8 luni, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să antrenez. Este pasiunea vieții mele și încă simt că mai am multe de oferit.'

Acesta a povestit cum Simona Halep s-a antrenat la Academia lui de tenis înainte de turneul de la Indian Wells și cum i-a propus să-i devină antrenor. La momentul respectiv, acesta nu i-a putut răspunde afirmativ, însă câteva săptămâni mai târziu, după o discuție cu Serena William, „o ușă s-a deschis, cel puțin pe o perioadă scurtă de timp, să lucrez cu altcineva'.

Simona Halep tenisSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Alice Cavaleru și Vladimir Drăghia, despre cel de-al doilea copil

Foto: Facebook/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete