Și zeii îmbătrânesc, nu-i așa?

Robert Redford si Jane Fonda

La festivalul de film de la Veneția, pe covorul roșu și-au făcut apariția doi monștri sacri ai filmului: Robert Redford și Jane Fonda. Organizatorii i-au onorat pe cei doi actori, ambii octogenari, cu trofeul Leul de Aur pentru întreaga carieră. În cadrul festivalului a putut fi vizionat și filmul lor lansat recent, Sufletele noastre, noaptea, o poveste despre eterna nevoie de dragoste, extrasă dintr-un roman al scriitorului american de origine indiană Ritesh Batra. Într-un colţ pierdut al Americii, doi bătrâni singuri, vecini, Addie şi Louis, s-au ignorat politicos ani întregi. Până într-o bună zi când, pe nepusă masă, doamna îi bate la uşă, o uşă înţepenită, economicos deschisă altora, se pare. Fără prea ocolişuri, vecina lanseză o propunere indecentă. Nopţile sunt lungi şi triste pentru amândoi, nu s-ar prăbuşi cerul dacă El ar accepta să doarmă pur şi simplu la ea, în prea largul ei pat, fără să se atingă, doar să stea de vorbă, să simtă respiraţia celuilalt. Nedumerit, apoi stânjenit, cerând puţin timp de gândire, Louis acceptă şi, probabil, una dintre cele mai emoţionante imagini pe care le vom păstra când gândurile ni-l vor aduce în memorie pe Redford va fi cea a actorului pregătindu-şi micul bagaj necesar sejurului de o noapte la ciudata lui vecină, o pijama şi alte cele, puse într-o pungă de hârtie. Nopţile se vor înmulţi, mărturisirile la fel, viaţa poate fi luată de la capăt.

Robert Redford

Robert Redford și Jane Fonda au făcut istorie în filmul Desculț în parc acum mai bine de 38 de ani. Declarațiile lor de la conferința de presă despre acest film dar și despre Sufletele noastre, noaptea, sunt mai mult decât edificatoare.

Descult in parc(3)

Robert Redford: „Înainte de a muri, am vrut să mai fac un film despre dragoste…'

Jane Fonda: „Acum aprope 50 de ani, când jucam în Desculţ în parc, eram atât mândră că apar alături de bărbatul acesta frumos de lângă mine, încât atunci când toate secretarele veneau pe platou şi se minunau, Doamne, cum arată… Dacă vreţi să ştiţi, am făcut acest film şi pentru că am vrut să mă mai sărut o dată cu Robert Redford. Vă asigur că sărută tot atât de bine'.

Florentina  Mușat,

Corespondenţă de la Magda Mihăilescu

foto: PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati