Shakira, în pericol de a fi închisă. Procurorul spaniol cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru cântăreață

Un procuror spaniol a cerut mai mult de opt ani de închisoare pentru vedeta columbiană Shakira și o amendă de peste 23 de milioane de euro într-un caz de fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro, a anunțat vineri, 29 iulie, ziarul spaniol El Pais.

Săptămâna aceasta, cântăreața a respins o ofertă de înțelegere din partea procuraturii pentru a închide un caz de fraudă în care este acuzată că nu a plătit impozite între 2012 și 2014, perioadă în care Shakira spune că nu a locuit în Spania.

shakira (2)SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Potrivit avocaților săi, posibilitatea de a ajunge la un acord rămâne deschisă până la deschiderea procesului într-un tribunal din Barcelona, în timp ce demiterea oficială a starului în vârstă de 45 de ani nu a fost încă pronunțată.

„Absolut siguri de nevinovăția sa” (…) Shakira nu acceptă un acord „cu procuratura” și decide să continue „procedura până la proces”, au indicat consilierii săi într-un comunicat, afirmând că cântăreața este „sigură că justiția îi va da dreptate”.

Denunțând o „încălcare totală a drepturilor sale” și „metode abuzive” din partea procuraturii, Shakira afirmă în acest comunicat că „insistă cu încăpățânare să revendice banii încasați în timpul turneelor mele internaționale și (spectacolului) The voice”, unde a participat ca jurat în Statele Unite, într-o perioadă în care „nu era încă rezidentă în Spania”.

Shakira susține, de asemenea, că a plătit deja 17,2 milioane de euro Trezoreriei spaniole și că, prin urmare, „nu mai are datorii la Trezorerie de mulți ani”.

Potrivit acuzării, Shakira a avut reședința în Spania din 2011, când a fost făcută publică relația sa cu fotbalistul Gerard Piqué de la FC Barcelona, dar și-a menținut rezidența fiscală în Insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015. Cuplul, care are doi copii, și-a anunțat despărțirea în luna iunie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete