Sfaturi despre cum poți reduce cheltuielile de la început de an școlar

Este ultimul weekend de vacanță, iar mulți părinți din România își pregătesc copiii de noul an școlar. În ciuda costurilor în creștere, există câteva modalități simple de a economisi bani.

Hainele, ghiozdanele, toate trebuie puse la punct pentru că luni, 5 septembrie, toți copiii se vor întoarce pe băncile școlilor. Fiecare nou an școlar înseamnă adesea un nou set de rechizite, haine sau un nou gadget tehnologic.

Având în vedere nenumăratele oferte și reduceri de la începutul anului școlar, este important să alegi articolele cu cap, astfel încât să nu ajungi să cheltui prea mult sau să cumperi produse inutile. Înainte de a începe să faci cumpărăturile, citește aceste sfaturi pentru a te ajuta să economisești bani pentru toate lucrurile legate de întoarcerea la școală.

Cum reduci cheltuielile de la început de an școlar?

Plătește cu cardul de credit potrivit. Cardurile de credit te pot ajuta să economisești în două moduri. În primul rând, dacă plătești cu cardul potrivit, poți obține sume generoase de bani înapoi. În al doilea rând, mulți emitenți de carduri de credit oferă oferte exclusive, pe perioade limitate, prin intermediul programelor pentru deținătorii de carduri.

Fă o listă înainte și gândește-te de două ori la fiecare produs. Este un truc simplu, dar important: scrie ceea ce are nevoie, nu ceea ce își dorește copilul. Poate că este vorba de markere, o pereche de blugi sau un calculator. Înainte de a adăuga un articol pe listă, gândește-te cum l-ar folosi în viața de elev de zi cu zi, cât de des l-ar folosi și care este motivul pentru care îl dorește în primul rând.

Nu cumpăra ceva doar pentru că au văzut la ceilalți colegi și gândește în profunzime la modul în care articolul le va îmbunătăți experiența școlară. Odată ce lista este completă, aceasta îți va oferi un stimulent mental pentru a te limita doar la acele articole, ceea ce îți va permite să economisești bani la casa de marcat.

Folosește portalurile de cumpărături. Portalurile de cumpărături îți permit să câștigi bonusuri în numerar sau puncte pentru cumpărăturile tale, pe lângă recompensele pe care le poți obține deja prin utilizarea cardului de credit. Pur și simplu caută comerciantul de la care dorești să faci cumpărături pe unul dintre aceste portaluri, apoi fă clic pentru a fi redirecționat către site-ul acestuia. Plasează comanda așa cum ai face-o în mod normal și, datorită câtorva clicuri suplimentare, vei acumula recompense suplimentare.

Profită de codurile promoționale. Deși este posibil să răscolești internetul pentru a le găsi, există adesea cupoane sau coduri promoționale care te pot ajuta să economisiți și mai mulți bani. Majoritatea influencerilor au contract cu numeroase companii care oferă coduri de reducere.

Lasă copiii acasă. Dacă te vrei să-ți iei copiii cu tine pentru cumpărăturile pentru întoarcerea la școală, ar fi bine să te mai gândești. Unii părinți preferă să își ia copiii la cumpărături, deoarece îi face să se simtă parte din proces, însă nu este o idee bună, mai ales pe cei mai mici. Aceștia vor cere un ghiozdan sau haine care costă mult mai mult decât ți-ai făcut tu bugetul, prin urmare nu vei economisi.

Spune-i copilului bugetul. De obicei, acest truc funcționează cu cei mai mari și poate fi o ocazie minunată să îi înveți câteva noțiuni de educație financiară. Stabilind un buget pentru cumpărăturile pentru întoarcerea la școală, îi poți face să participe la proces, învățându-i în același timp că banii sunt o resursă limitată.

Fie că ești doar în căutarea unor pixuri noi sau că îi cumperi copilului o garderobă complet nouă, există întotdeauna modalități de a fi mai atenți la preț și de a găsi oferte mai bune. Utilizând aceste sfaturi și trucuri, poți evita cheltuielile excesive în acest sezon de întoarcere la școală.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie