Se va face școală, exclusiv on line

Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid cel mai probabil se vor începe pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online. Acest scenariu este din ce în ce mai aproape de realitatea imediată, mai ales la nivelul marilor orașe. 

“Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Trebuie să se ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate! a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Trebuie să ne pregătim pentru aplicarea scenariului roșu în toată țara.

Majoritatea unităților de învățământ din țară au înregistrat creșteri de infectări în rândul personalului sau a cadrelor didactice, regresând în scenariu 2 de funcționare pe fondul creșterii cazurilor de Covid.

Acest lucru s-a întâmplat și din cauza lipsei materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi. Mulți elevi nu și-au putut permite să-și procure măști de unică sau dezinfectanți.

În situația de față absenţa dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educaţie.

Foto: 123rf

Citeste și:

O fostă stewardesă româncă rămasă fără job înfundă pușcăria în Anglia

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie