Se întoarce iarna! Urmează schimbări bruște de temperatură în următoarele zile: sâmbătă vor fi 20 de grade, iar duminică va fi ger

În ultimele zile, am avut parte de temperaturi de primăvară, dar și câteva ploi și se pare că situația va rămâne asemănătoare până la finalul săptămânii. Începând cu ziua de duminică însă, vremea se va schimba radical. 

Temperaturile vor începe să scadă din nou treptate și va ninge în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în Capitală, potrivit digi24.ro. Astăzi, vremea va rămâne caldă, cu maxime de până la 18 grade Celsius în regiunile sudice și va mai ploua slab. Ploile vor cuprinde suprafeţe extinse din nordul, centrul şi estul ţării, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. De asemenea, la munte vântul se va intensifica.

Se întoarce iarna

Vremea va rămâne caldă doar până sâmbătă când termometrele vor indica până la 21 de grade Celsius în extremitatea de sud-est. După care urmează scădere bruscă a temperaturilor până luni dimineață, când vor fi minime de îngheţ peste tot şi ger în depresiunile din Transilvania.

Așadar, până sâmbătă noaptea vor fi ploi locale prin vest, nord-vest, centru şi, izolat, în Moldova, apoi acestea se vor muta în toată jumătatea de est a ţării şi se vor transforma în ninsori. Vântul se va intensifica la munte, în est şi în sud-est.

Urmează schimbări bruște de temperatură în următoarele zile

În Capitală, se vor menţine condiţiile de ploaie slabă şi trecătoare până joi seară. Atmosfera se va încălzi treptat până sâmbătă, când vor fi 19, poate chiar 20 de grade. Apoi, temperaturile vor scădea brusc, vor ajunge la minime în jur de 4 grade Celsius duminică dimineaţa. După care, până după-amiază temperatura va mai scădea cu 2-3 grade și va ajunge la minus 4 grade Celsius luni în zori.

De asemenea, Duminică vor cădea predominant lapoviţă şi ninsori şi va bate vântul.

La munte, sunt anunţate ploi locale în următoarele două zile, în timp ce fulgii de zăpadă vor apărea doar la altitudini mari. La început de weekend, vremea se va răci treptat, va ninge în Carpaţii Orientali, apoi, duminică, şi în vestul Carpaţilor Merdionali. Vântul va deveni intens pe creste.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cutremur de 4,6 de grade, în zona Vrancea! Seismul a fost resimțit și în Capitală

Detalii halucinante despre viața lui Stephen Hawking! De ce nu credea fizicianul în Dumnezeu?

Cod portocaliu și galben de inundații. Mai multe județe ale țării sunt sub supravegherea hidrologilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri