Scriitoarea Petronela Rotar a avut COVID-19. „Simțeam că respir foc când trageam aer pe nas”

Petronela RotarSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Recent, în mediul online, scriitoarea Petronela Rotar a povestit experiența ei după infectarea cu noul coronavirus.

Scriitoarea Petronela Rotar a avut COVID-19. „Simțeam că respir foc când trageam aer pe nas”

„Dacă m-ar fi întrebat cineva ce fac vara asta, sigur – sigur nu aș fi zis covid. Aveam alte planuri, tot de pandemie, că deh, și am crezut că dacă mă păzesc, nu îl fac. Dar am făcut”, a scris pe blogul personal.

„Dacă cumva tocmai v-ați amintit, cu o doză mai mică sau mai mare de răutate, că în februarie am făcut de câteva ori mișto de virus, ceea ce am făcut, pentru ca apoi, odată ce am avut mai multe informații să iau o atitudine super responsabilă șase luni atât personal, cât și public, și credeți că am meritat să mă îmbolnăvesc, cum am mai auzit, ei bine, nu pot decât să vă compătimesc, trebuie să fie tare triste viața și sufletul vostru.”

De unde a luat virusul?

„Nu de pe terase, nu de la mare, nu din magazine sau din pădure – ci din cercul foarte restrâns de apropiați de care nu m-am ferit, din familie adică – am văzut că și studiile spun asta și are mult sens.

Fiindcă fiecare membru din cercul apropiat mai are pe cineva apropiat în afara cercului, care mai are pe cineva apropiat și tot așa.

Noi am ținut, din fericire, boala în familie și am reușit să o răspândim doar între noi.”

Cum s-a manifestat?

„Mai întâi, ca o răceala obișnuită. Mi-a curs nasul, durere ușoară de sinusuri. (…)

Apoi, când mi-a dispărut brusc, dar brusc în sensul cel mai literal al cuvântului, mirosul și gustul, am știut că e covid și imediat m-am dus să mă testez.

Între timp, și fie-mea mică pățise la fel. Bineînțeles că testele au ieșit pozitiv, ar fi fost de mirare să fi fost altfel.

Am avut simptome amestecate, preponderent neurologice și digestive. După prima fază cu nasul care curgea, mucoasa s-a uscat foarte tare și simțeam că respir foc când trageam aer pe nas.

Plus dureri de ochi și cap, în spatele sinusurilor, lipsă miros și gust, o oboseală foarte stranie, diaree și dureri de stomac. Nu am tușit, nu am făcut febră.”

Mi-am monitorizat mereu saturația de oxigen, nu a coborât sub 96-97. O singură dată, dar era pe panică, și-a revenit cum am făcut niște exerciții corecte de respirație și m-am liniștit.”

„Ce am simțit nu a semănat cu nicio altă boală pe care am avut-o vreodată”

„Nu am necesitat internare și m-am tratat cu ajutorul unor medici pe care îi cunosc din spitale Covid în SUA și Brașov, care mi-au zis ce să fac și să iau.

Asta și fiindcă la DSP nu a răspuns nimeni și nici nu m-a sunat nimeni în toată perioada (era și vid legislativ), iar medicul de familie a zis să mai încerc la DSP, unde în continuare nu răspundea nimeni.

Haos total, spitalele pline, oameni puțini la DSP, dar asta știți deja. Însă am luat în calcul tot timpul că, dacă mă simt mult mai rău, voi suna după ambulanță. Din fericire, nu a fost cazul.

Ce pot spune despre boala asta e că e foarte stranie. Ce am simțit nu a semănat cu nicio altă boală pe care am avut-o vreodată.

Nici durerile de cap, nici oboseala din mușchi și tot corpul, dar mai ales anosmia – pierderea mirosului – nu au fost simptome pe care să le mai fi avut înainte.

Foto: Facebook

Citește și:

Explozia din Beirut, cel mai recent dezastru al anului 2020, ucide cel puțin 100 de oameni

Pandemia ia amploare: numărul îmbolnăvirilor crește vertiginos iar vaccinul este testat pe oameni și animale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri