Sărbătoarea Castanelor. Când are loc evenimentul în acest an

Sărbătoarea castanelor

Sărbătoarea castanelor are loc anual, începând cu 1992, la Baia Mare. Sărbătoarea este legată de o tradiție locală, și anume faptul că în nordul țării, castanul comestibil este protejat prin lege încă din 1962, în această zonă aflându-se prima și cea mai mare rezervație de castani comestibili. Rezervația se întinde pe o suprafață de 500 ha.

Castanul a devenit un simbol al orașului Baia Mare, iar frunza de castan este unul dintre elementele care apar pe stema municipiului.

Când are loc sărbătoarea castanelor, cel mai amplu eveniment al orașului

Anul acesta, evenimentul are loc în intervalul 27-29 septembrie. De această dată, evenimentul va avea loc sub egida manifestărilor dedicate obținerii de către municipiul Baia Mare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2022.

Anual, municipalitatea investește sume considerabile în Sărbătoarea castanelor, eveniment care se desfășoară de-a lungul a trei zile. Băimărenii au ocazia să vadă piese de teatru, vernisaje, să asiste la concerte concerte, să participe la concursuri. Focul de artificii este nelipsit.

Ce artiști vor concerta pe scena băimăreană

În fiecare din cele trei seri, pe scenă vor urca, în deschidere, câte două trupe locale, apoi vor intra artiștii invitați. Anul acesta, băimărenii vor avea posibilitatea să cânte și să danseze pe muzica Innei, Delei, Andrei, Irinei Rimes, lui Smiley, a formațiilor BUG Mafia, Carlas Dreams, Direcția 5, Holograf.

Potrivit actualmm.ro, vor fi prezenți doi DJ naționali pe zi și câte un DJ internațional în fiecare seară. Gașca Zurli va fi și ea prezentă spre încântarea copiilor care vor veni la eveniment.

After party și zonă cu pavilioane lângă scenă

Conform aceleiași surse, primarul Cătălin Chiricheș a declarat că va fi organizat și un after party între 00:00 și 03:00.Ca o noutate, lângă scena mare doresc să facem o zonă exclusivistă, tip loje, cu pavilioane, iar locurile să poată fi ocupate doar contra cost. Va fi un pachet care se va ridica la aproximativ 150 de lei', a precizat edilul.

Citeste si

Povestea cutremurătoare a cântăreței care a fost împușcată în cap de soțul ei: Avea un pistol ascuns şi a tras'

Unde locuiește, cum arată și ce face acum Janine Ștefan, fosta soție a lui Adrian Sârbu?

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri