Sanda Nicola, interviu emoționant despre lupta împotriva cancerului: “În momentul în care primești diagnosticul…”

Prin multă muncă și determinare, Sanda Nicola a ajuns să își construiască o carieră în jurnalism. Nu a sărit peste etape, ci a avansat treptat, reușind să devină un profesionist în domeniul de activitate. Cu toate că din punct de vedere profesional reușise să ajungă exact acolo unde visase, un diagnostic dur i-a dat planurile peste cap.

Sanda Nicola, interviu emoționant despre lupta împotriva cancerului

După un control medical amănunțit și mai multe analize, medicii i-au pus jurnalistei un diagnostic dur. La doar 27 de ani, Sanda Nicola a fost diagnostică cu cancer de col uterin. După ce a primit vestea, jurnalista a început lupta împotriva acestei boli. Chiar dacă la început medicii i-au propus o soluție radicală, histerectomia totală, Sanda Nicola a căutat și o a doua opinie, convinsă fiind că situația ei nu este chiar atât de gravă.

“În momentul în care primești diagnosticul nu ai multe soluții. Singura concluzie la care poți să ajungi este că trebuie să lupți și nu cred că fac excepție. Cred că absolut toată lumea care ajunge acolo, după ce depășește șocul, caută soluțiile cele mai la îndemână și nu mai ia în calcul nicio altă variantă decât să treci peste. Șansa mea este că totuși, cancerul de col uterin este singura formă de cancer care poate fi tratată. Șansa mare pentru mine a fost să nu ajung prea târziu la medic. Aveam doar 27 de ani când am primit acest diagnostic. A existat la un moment dat propunerea de a fi o histerectomie totală, ceea ce ar fi însemnat ca niciodată să nu mai am copii. A fost o chestiune de feeling să merg în altă parte. Am mers pe feelingul meu și până la urmă am scăpat ieftin. Pot spune că am scăpat ieftin. A fost o extirpare a carcinomului in situ. Acolo s-a rezolvat totul. A fost extraordinar de greu de înțeles cam ce s-a întâmplat, cum a ajuns o leziune pe colul uterin să devină o displazie atât de severă și lucrurile să o ia razna atât de tare, la o vârstă atât de mică. Nu am găsit răspunsurile atunci și nici măcar nu asta era important, important era să mă concentrez pe ce e de făcut în continuare. A fost o vreme în care am blestemat meseria, astăzi nu mai sunt de aceeași părere. Nu meseria m-a îmbolnăvit, ci felul prost în care am gestionat eu lucrurile. Fumam foarte mult și astăzi stau și ma întreb cum am putut să fumez 20 de ani. Înainte și după fiecare live”, a spus Sanda Nicola, în emisiunea “Agenţia VIP”.

Sanda Nicola a ieșit învingătoare din lupta împotriva cancerului, iar viața ei s-a schimbat complet, mai ales că anul trecut a devenit mamă.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Sanda Nicola.

Foto: facebook

Citește și:

Cristina Spătar, mărturisire sinceră despre relația cu fostul soț: „Le-am luat copiilor un animal împotriva voinței tatălui lor'

Mariah Carey, declarații sincere despre afecțiunea psihică cu care se confruntă: „Am trăit în negare şi izolare'

Adelina Pestrițu, primul interviu alături de tatăl copilului ei, Virgil: „Trebuie să ne pregătim de al doilea'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete