Roxana Gabor Iliescu, câștigătoarea concursului „Portret de femeie”

roxana gabor iliescu

Câștigătoarea concursului „Portret de femeie', organizat de Avantaje și Plaza România, este Roxana Gabor Iliescu – mamă de trei fete, fiică, soție, femeie de afaceri, promotoare a feminității. 

Când i-am cerut să își creioneze portretul de femeie, Roxana a vrut să ştie care dintre ele – mama, soția, copila, femeia de afaceri? Am între bat-o dacă poate face diferența…

De la scuze la soluții

„Mi-ar fi greu să imaginez o parte din mine fără întreg, dar pot vorbi mult doar despre o parte a vieții mele de femeie. Mai ales acum, de când am început nu doar să lucrez pe propria-mi feminitate, ci să descopăr noi valențe ale mele în meseria de… antrenor de feminitate.

Cel mai greu mi-a fost să îmi schimb percepția de la analiza extreriorului către interior, să văd tot ce se întâmplă în jur ca pe propria mea oglindă. Chiar vorbeam despre acest pas enorm într-una dintre emisiunile pe care le moderez la Canal 33, «Design Perfect», împreună cu Ramona Popescu –
e pasul de la dimensiunea 3 la 4. De la «E totul din vina altora» la «Eu îmi creez propriul haos».

Când am acceptat asta, s-a așternut liniștea. Am trecut repede peste faza de vinovăție și rușine și am ajuns la entuziasmul dat de revelația faptului că, dacă eu mi-am creat haosul, tot eu pot aduce și ordinea. Și aici sunt acum. La construcția și materializarea pas cu pas a realității pe care mi-o doresc cu adevărat. Nu e ușor, dar e posibil. Și primești zilnic mai mult ajutor decât ți-ai fi imaginat vreodată.

Frica de succes

Și ca să traduc asta în întâmplări concrete, am realizat că toată viața am fugit de mine. Ori de câte ori mă apropiam de o zonă unde simțeam că aș putea avea succes, mă lua cu amețeală și comiteam eroare după eroare, doar, doar pierd orice șansă de acces la locul visat. A fost un joc masochist de zeci de ani provenit, absurd, mai mult din frica de succes decât din frica de eșec.

Vorba aceea, gustul eșecului a fost al doilea gust după laptele matern, dar succesul ăsta oare nu te amețește? Nu vedem zilnic oameni care o iau razna de la prea mulți bani, succes, fericire? Și atunci, nu mai bine ne ferim de astfel de experiențe și călcăm în străchini veșnic? La găsit scuze pentru eșecurile mele am devenit expertă. Acum am început să găsesc soluții pentru succes.

Cu alte cuvinte, am făcut toate greșelile posibile. Acum am devenit profesor. Organizez cursuri, seminarii, workshopuri și retrageri cu tema «Întâlnește Femeia din Tine!», având ca scop final organizarea unei familii minunate. Fie că ești singură și nu îți găsești partenerul potrivit sau ești într-o relație care scârțâie, sau ai trecut printr-un divorț, sau apariția unui copil nu a sudat, ci a zdruncinat cuplul tău, am «instrumente» performante să recalibrez orice decalaj dintre ceea ce își doresc femeile și ceea ce li se întâmplă.

roxana gabor iliescu

Roxana Gabor Iliescu cu doua dintre fiicele ei, la castingul pentru concursul “Portret de femeie”

Pentru că, în realitate, programul sabotor e în noi, se derulează pentru că noi l-am comandat și tot noi îl putem dezafecta și instala pe cel benefic nouă. Și fac asta după ce am epuizat toate căile ocolitoare… Vrei un rezumat? La capitolul viață per sonală, provin dintr-o familie dezmembrată când eu aveam 6 ani, iar tata a divorțat atunci nu doar de mama, ci și de mine, și de fratele meu.

Am mai auzit de el la 18 ani, când m-a amenințat să nu-l dau în judecată pentru pensia alimentară, și apoi la 35 de ani, după ce lucrasem intens la cursuri pe relația tată-fiică. Tot ce mi-a spus a fost că nu m-a dorit, dar că semăn așa de tare cu mama, că îi amintesc de toate rănile și de faptul că nu a mai putut iubi vreodată așa cum a iubit-o pe ea.

Deși mi-am propus să nu repet greșelile părinților, evident că exact asta am făcut și m-am trezit însărcinată cu o copilă dorită de ambii parteneri, dar dintr-odată văzută ca o amenințare cu moartea de tatăl ei. Nu au nici azi (după 14 ani) nici un fel de relație, deși oricând îl sun, vine să se vadă cu mine. Nu cu ea. Nu-i nimic, a doua oară o să fie cu noroc. A doua copilă, alt tată, implicat până la vârsta de 4 ani și jumătate, apoi, pentru că eu am pus stop relației de cuplu devenite toxice pentru toată lumea, el a «divorțat» de toată trupa. «Nu pot să le văd», mi-a spus. «Prea seamănă cu tine.»

Nu știam dacă să râd sau să plâng. Cert e că abia atunci mi-am înțeles și iertat mama. Orice ar fi făcut ea, dacă tata a vrut să dea bir cu fugiții, nu l-a putut opri. Așa cum eu știu că am făcut chiar mai mult decât omenește posibil ca primele două fete ale mele să aibă relații firești cu tații lor…

Înainte de a mă arunca într-o nouă relație și apoi singura căsătorie, am lucrat mult… Iar diferența merită tot efortul…

În ceea ce privește viața profesională, întâi am vrut să fiu medic. Știu că aș fi putut fi unul dintre cei mai buni. Am avut mereu intuiția cu mine, acum știu și de unde. Am nimerit însă din greșeală într-o morgă și am pus capăt. Am vrut apoi să fiu actriță. Cursurile făcute acum câțiva ani cu una dintre cele mai bune profesoare de la Hollywood mi-au confirmat că aș fi putut fi de top.

George Mihăiță, primul meu șef de la revista Salut, mi-a spus că sunt prea înaltă ca să fiu actriță. Am luat asta de bună și mi-am aruncat visul la coș. Am avut o viață minunată ca ziaristă, însă fugeam constant de visurile mele.

Cursuri de family building

Acum fac doar ceea ce-mi place, cu cine îmi place și când îmi place. Am două emisiuni, prezint evenimente comerciale și gale de caritate, am un ONG cu care derulez proiecte sociale de suflet pentru femei, organizez cursuri de feminitate și de family building și, peste tot, familia mea nu doar că e bine-venită, ci e activ implicată în toate proiectele.

roxana gabor iliescu

Roxana Gabor Iliescu cu sotul, Paul Gabor, la aniversarea de 41 de ani

Suntem practicanți ai metodei Journey (Brandon Bays) și asta ne-a conferit un limbaj emoțional de a cărui importanță nu eram conștientă până acum câțiva ani. Să știi să răspunzi și să-i întrebi pe cei dragi: «Și respectiva situație sau gestul meu cum te-a făcut să te simți?» schimbă total percepția asupra falselor drame de familie și de viață în general cu care ne înconjurăm și cu care ne pierdem timpul în care am putea să ne bucurăm, să apreciem, să fim recunoscători.

Și, după ce vedem o altă trăsătură care încă ne doare, respirăm adânc, numărăm până la 10 și apoi vorbim despre ce emoții ne-a trezit acel comportament. Acesta e dezideratul nostru.

În realitate, încă mai reacționăm compulsiv. Dar imediat realizăm rolul în care am intrat, ne dăm doi pași înapoi și primim cu brațele deschise lecția predată. Nu suntem la destinație, ci într-o călătorie plină de aventuri, de suișuri și coborâșuri, dar sigur pavată cu intenții minunate, de care suntem conștienți și la care ne întoarcem de fiecare dată când simțim că am pierdut Nordul.'

A consemnat: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Cristi Duminecioiu si arhiva Roxanei Gabor Iliescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre