Românii vor avea încă o minivacanță! Ziua de 23 ianuarie va fi liberă

Românii vor avea încă o minivacanță! Ziua de 23 ianuarie va fi liberă

De anul acesta, ziua de 24 ianuarie va fi o zi liberă pentru toți românii pentru că se sărbătorește Unirea Principatelor Române. În 2016, Parlamentul a adoptat o lege care să conțină această prevedere, iar actul normativ a fost promulgat de șeful statului Klaus Iohannis.

Bugetarii ar putea avea liber și pe 23 ianuarie

Ziua de 24 ianuarie cade, însă într-zi de marți, așă că guvernanții s-au gândit să le ofere românilor o minivacanță. Angajații bugetari vor avea liber și în ziua de 23 ianuarie și se vor întoarce la muncă abia pe 25 ianuarie, miercuri, conform unor surse din Cabinetul Sorin Grindeanu, scrie libertatea.ro. Prin urmare, angajații români vor avea un weekend prelungit, mai exact vor avea 4 zile libere în perioada 21 – 24 ianuarie. Guvernul va adopta o hotărâre care să permită punerea în practică a acestei măsuri.

'Se analizează ca ziua de luni, 23 ianuarie să fie liberă în special pentru cei din sistemul de stat. Pentru cei din sistemul privat, alegerea este la latitudinea angajatorului. Este ineficient să chemi oamenii la muncă pentru o zi, iar apoi să fie liberi. Cred că este mai normal să stea și luni 23 ianuarie acasă, iar miercuri, 25 ianuarie, să meargă la serviciu', au declarat surse de la Palatul Victoria.

Ce zile libere vor avea românii în 2017

  • 24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 7 octombrie 2016)
  • 16 aprilie (duminică) și 17 aprilie (luni) – Paştele ortodox/Paștele catolic (În 2017, credincioșii catolici și cei ortodocși sărbătoresc Paștele în aceeași zi)
  • 1 Mai (luni) — Ziua Muncii
  • 1 iunie (joi) – Ziua Copilului
  • 4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii
  • 15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
  • 25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

16 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului

Cele mai elegante ținute purtate de Natalie Portman în filmul Jackie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri