Românii se mănâncă între ei, iar romii sunt uniţi

Romi

Ceea ce m-a făcut să scriu acest articol  despre românii şi romii zilelor noastre, este o întâmplare la care am luat parte, acum doi ani, fără să vreau.

Istorioară despre romi

Aflată la camera de gardă a unui spital bucureştean, pentru o problemă, evident, medicală, şi aşteptând să-mi vină şi mie rândul să intru în cabinet, am tot văzut o grămadă de cazuri grave care se perindau prin faţa ochilor mei.

Îmi amintesc doar de trei cazuri, o tânără pe targă, care încercase să se sinucidă, o bătrână într-o stare critică şi o femeie destul de tânără, de etnie romă.

Citeşte şi Profesionisti romi in domeniul medical

Femeia romă şi unitatea naţiei

Această tânără, mai dolofană, fusese adusă la spital pentru că brusc nu a mai putut să-şi mişte mâna. Tot aşteptând lângă ea, am aflat că fusese maltratată de către soţul ei şi suferise un fel de şoc. De asemenea, am observat că era foarte speriată.

Tot aşteptând şi aşteptând, am văzut cum coridorul a început să se umple de rudele şi prietenii victimei, personalul fiind nevoit să-i poftească afară că făceau o gălăgie teribilă.

Se agitau, puneau întrebări, fiind foarte afectaţi de problema tinerei.

Vestimentaţia lor era specifică romilor care stau în şatră.

Românii se sapă între ei

Ceea ce mi-a rămas întipărit în minte despre această întâmplare a fost unitatea romilor, faptul că atunci când unul de-al lor are un necaz, îi sar toţi în ajutor. Pe când la români, în afară de faptul că la supărare, prietenii se evaporă, ei fiind prezenţi în viaţa ta doar la bine, nu şi la greu, aceştia nu ştiu cum să te înjunghie şi mai tare, să râdă de tine, să te bârfească, să se bucure de răul tău, după principiul să moară şi capra vecinului .

Tipologii

  • Unii români se ghidează după cunoscuta metodă, a pune beţe-n roate.
  • Până şi pe vremea răposatului, rudele, vecinii şi prietenii erau cei care te turnau la securitate.
  • Românii încă de pe băncile şcolii au ceva de împărţit, ca să nu mai vorbim despre mâncătoria de la locul de muncă.
  • Dacă pleci în străinătate şi te bucuri că dai de un român pe stradă, ar fi bine să te fereşti, pentru că e posibil ca exact el, român de-al tău, din ţara mamă, să-ţi vină de hac.
  • Invidia, goana după bani sunt unele dintre relele care au întunecat ochii românilor, din cele mai vechi timpuri.

Citeşte şi Fericirea românilor trece prin sufragerie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Avantaje.ro