Românce care cuceresc lumea

mariana gherasim

O româncă pornită să lucreze într-o ţară absolut necunoscută, care a reuşit să-şi deschidă aici o afacere exclusivistă, şi o alta care a lăsat zborul la 10.000 de metri înălţime pentru a deveni beauty-stilista VIP-urilor din Dubai.

Poveste din al nouălea cer

 

cristiana popescu

Cristiana Popescu (30 de ani) a terminat Facultate de Litere și a zburat pe avioanele familiei regale.

Cristiana a renunţat la o carieră „la înălţime, în ciuda câştigurilor fabuloase, pentru a deschide propria companie de succes dedicată unei pasiuni din copilărie: styling-ul.

„M-am mutat în Abu Dhabi în 2006, la început ca stewardesă first class la Etihad Airways, iar după doi ani și jumătate, m-am mutat la Falcon Aviation, o companie de zboruri charter VIP.

Faptul că am trăit aici aproape 10 ani, și între cer şi pământ la peste 10.000 de metri, dar și cu picioarele pe sol, m-a ajutat să înțeleg bine lumea de aici, oamenii, să știu care le sunt nevoile și modul în care le poți oferi ceva.

Către afacerea de acum m-a împins pasiunea pe care o am din copilărie pentru modă, frumusețe, styling și tot ce înseamnă life style, pe care am avut ideea să o explorez și să o transform în ceva mai concret. Ideea mea a fost să creez o echipă de genul acelor Glam Squads din Hollywood, care se află în spatele celebrităților și le ajută să strălucească în toate aparițiile lor fabuloase.

Am pornit să recrutez stiliști, să cumpăr produse de marcă, să concep un plan de afacere și să pun la punct o logistică perfectă, totul de una singură. Acum totul funcționează impecabil și mă simt, cum se spune, în al nouălea cer.

Serviciile noastre sunt de tipul înfrumusețare din cap până în vârful unghiilor de la picioare – de la coafat, tuns, colorat, extensii de păr, tratamente, la consultanță de beauty, ori de la machiaj profesional pentru ocazii diferite și ore diferite ale zilei sau nopții, până la tot ce ține de tratamentul și frumusețea unghiilor.

Mergem acasă la VIP-uri, la ședințe foto, la filmări sau pregătiri pentru nunți şi avem toate produsele și echipamentele mobile. Aici tradițiile și religia cântăresc mult şi trebuie să fiu mereu conștientă de acest factor.

De exemplu, știu că nu voi putea face niciodată poze unei cliente de naționalitate emirată sau că în timpul sărbătorii de Ramadan ele nu vor folosi anumite servicii de înfrumusețare și încă multe alte mii de detalii de acest fel.

„Am pariat pe aripile albinelor

mariana gherasim

Mariana Gherasim are 36 de ani, este din Iași, are o fetiță și a fost manager la Christian Dior înainte de a porni o afacere cu cea mai scumpă miere din lume.

Cu nouă ani în urmă, cu o fetiţă de şapte ani de mână şi cu o valiză de speranţe, Mariana a decis să-şi întoarcă destinul cu 180 de grade şi a plecat să caute o viaţă mai bună. „În 1999 am plecat în Republica Moldova, urmându-l pe omul pe care îl iubeam, şi acolo ne-am şi căsătorit.

La scurt timp s-a născut fetiţa noastră Rawan, care are acum 16 ani; din acel moment timpul și energia i-au fost dedicate ei în exclusivitate.

Din păcate, însă, căsnicia mea nu a fost una fericită – chiar și acum îmi vine greu să vorbesc despre asta – astfel că am rămas repede singură să îmi cresc fetița, iar atunci când Rawan avea șapte ani, am decis să plecăm în Dubai, un loc despre care auzisem că are toate ingredientele unei vieţi mai bune: de la dune de nisip, la mare, la sporturi şi legendarele mall-uri, la cultura tradițională bogată care incită orice vizitator și, cel mai important, la un mediu sigur și primitor.

În ciuda faptului că a trebuit să mă descurc singură într-o ţară nouă, din care nu cunoşteam nimic, deschisă dar totuşi reticentă faţă de femei, nu m-am descurajat nici o clipă.

Am avut șansa să obţin un post în vânzări la casa de modă Christian Dior, unde am avansat apoi până la poziția de manager, și fiindcă lucram doar cu celebrități, VIP-uri, șeici, compania a decis să investească în mine trimiţându-mă la o serie de cursuri de dezvoltare, la Paris. Mai târziu mi-am schimbat locul de muncă şi vreme de trei ani am fost director pentru Orientul Mijlociu al unei faimoase case de modă italiene.

În această perioadă, prin vara lui 2013, l-am cunoscut şi pe actualul meu soț, Don Walters, care, la vreo două luni de când ne cunoșteam, m-a cerut de soție, aşa ca-n filme: langa Turnul Eiffel, cu șampanie, petale de trandafiri și cântece la vioară. Am spus „da şi viaţa mea a devenit alta. Pentru că am întâlnit nu doar un soț extraordinar, ci și un tată perfect pentru fiica mea.

Şi, peste toate, un partener de afaceri ideal fiindcă datorită lui am decis să devin propriul meu patron. Don este american, a fost pilot în US Air Force, a luptat în Irak şi Arabia Saudită, iar acum e instructor de pilotaj în State pe avionul Gulf Stream 650, un Ferrari al avioanelor. El a venit cu ideea de a ne lansa într-o afacere de familie unde să avem exclusivitate: să importăm un tip de miere unică.

Așa s-a născut al doilea copil al meu, Blossom Honey, brandul care este pe locul al doilea deja pe piața din Emirate, la doar trei luni de la deschiderea primei locații. Importăm miere de Yemen organică 100%, făcută din polenul unui anumit copac, care se găsește într-o singură zonă, și care este în topul celor mai bune mieri din lume, fiind consumată nu doar pentru gustul distinct, dar și pentru beneficiile sale aduse sănătății.

Fiindcă mierea Blossom provine din copacul de Sidr, arborele profetului, care în Islam este considerat că fiind sacru și este menționat de patru ori în Coran, nu trebuie să ducem multă muncă de lămurire pentru a ne convinge clienții să plătească între 100 și 700 dolari pe kilogramul de miere.

Pentru a fi competitivi din punct de vedere al prețului, am ales miere care poate fi cumpărată de la oamenii din clasa mijlocie până la prinții din palate și la șeicii din familia regală, unde, de altfel, facem livrări săptămânal, și vom începe să furnizăm și în marile restaurante de cinci stele, hoteluri de lux și centre de fitness.

Acum lucrăm cu fitoterapeuți din Yemen pentru a extinde gama prin combinații de miere Blossom cu plante și uleiuri esențiale.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală a intervievatelor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera