Rhodos, insula cea mai iubită de soare

Mandraki-Hafen, Rhodos - Stadt

Pentru a înțelege și aprecia Grecia, așa cum merită, trebuie să îi descoperi cultura să minunată, dar și oamenii care au sfințit aceste locuri. Grecii au știut întotdeauna să-și aleagă conducătorii care, la rândul lor și-au iubit și apărat poporul, pe care nu l-au sacrificat niciodată.

Grecii nu au cedat niciodată în fața invadatorilor și astfel au reușit să își păstreze identitatea intactă. Nimeni nu a putut distruge această insulă, ba dimpotrivă, toți cei care au visat să o cucerească au sfârșit prin a adăuga ceva la istoria și cultura Greciei.

Rhodos, insula îmbrăţişată de soare

Orice călătorie în Grecia te va face să înțelegi de ce aici le-a fost dat să trăiască marilor învățați ai lumii antice. Doar în Grecia vei avea parte de o experiență care îți va aminti toată viața cât de importantă este istoria acestei țări pentru întreaga umanitate. Dar, în toată spelendoarea ei, Grecia ascunde un loc pe care nu doar Dumnezeu și turiștii îl iubesc, ci și soarele însuși. Aceasta este insula Rhodos, cea mai admirată și vizitată dintre insulele grecești, unde soarele însuși zăbovește 300 de zile pe an, îmbrățișând frumusețea acestui loc, cu toate razele sale.

Povestea mistică, grecească

Dacă am vrea să cautăm o explicație pentru a afla de ce este Rhodos cea mai iubită dintre insule, atunci sigur ne-am opri la povestea de dragoste dintre Zeul Soarelui și Rhodon, cea mai frumoasă nimfă care a existat vreodată. Rhodos mai este cunoscută și sub numele de ,,Insula trandafirilor', datorită locului de onoare pe care îl ocupă în mitologia greacă.

Se pare că Rhodon a fost scoasă din adâncuri chiar de către Zeus, pentru fiul său Helios, Zeul Soarelui, după ce uitase de el, atunci când a împărțit pământul. Pe când încălzea insula, Helios a zărit-o pe Rhodon, care înseamnă ,,trandafir' în greacă, o prea frumoasă nimfă, pe care a luat-o de soție și în onoarea căreia a botezat insula Rhodos.

Și dacă ai ales să mergi în vacanță în Rhodos, atunci înseamnă că ai auzit deja chemarea dragostei nețărmurite dintre o pământeancă și un zeu, care te va purta într-un loc de o frumusețe rară, unde îți va fi dat să trăiești cea mai profundă și încântătoare experiență de până acum, pășind printre ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo sau culegând flori din Valea Fluturilor.

Așa se explică de ce, atrași de splendoarea acestei insule, dar și de dragostea mărturisită a sorelui pentru ,,ceva' ce doar pe insula Rhodos există, peste 1 milion de turiști aleg, în fiecare an, fără ezitare, acest loc.

Turiștii vin aici fie pentru a vizita capitala Rhodos, unde se găsește cea mai bine conservată citadelă medievală din lume, fie pentru stațiunile luxoase care oferă numeroase facilități de agrement sau pentru a vedea una dintre cele șapte minuni ale lumii: Colosul din Rhodos.

Alții vin în Rhodos pentru plajele sale superbe și golfurile sălbatice unde se pot practica diverse sporturi nautice sau pentru parcurile sale naturale ori traseele cele mai bune pentru drumeții montane, situri arheologice sau sate care și-au păstrat caracterul tradițional și, nu în ultimul rând, pentru bucătăria plină de savoare a Greciei.

Autor: Carmen Stefan

Sejur Charter Rhodos

Hotel Happy Days 3* -de la 219 euro /persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta