Rezolutiile de Anul Nou – cum le formulezi, cum le indeplinesti?

"Rezolutia de Anul Nou" (concept de origine anglo-saxona) este o initiativa ambitioasa initial; adesea insa, devine sursa unui sentiment de frustrare sau de nemultumire profunda fata de sine…

Ce sunt rezolutiile de Anul Nou? Am folosit cuvantul "rezolutie" pentru ca el s-a incetatenit in acest context, desi in limba romana sensul acestui cuvant (decizie a unui grup sau a unei autoritati) nu reflecta decat vag spiritul cuvantului englezesc resolution – acela de hotarare a unui individ de a atinge un obiectiv.

In esenta, rezolutiile sunt niste dorinte ale noastre care, pentru a deveni realitate, implica o schimbare semnificativa a felului in care suntem sau a contextului in care traim la un anumit moment. Printre cele mai des intalnite rezolutii de Anul Nou se numara:
– renuntatul la un obicei daunator (fumat, alcool)
– scaderea in greutate
– imbunatatirea formei fizice/mersul regulat la sala
– schimbarea/pastrarea locului de munca
– plata datoriilor/castigarea mai multor bani.

Este interesant ca aceste teme apar, an de an, in topul rezolutiilor de Anul Nou din multe tari, fie ca e vorba despre Romania, Statele Unite, Coreea de Sud sau Marea Britanie. Din pacate, majoritatea studiilor (si experienta personala a multora dintre noi) arata ca, in fiecare an, un mare numar de oameni renunta la indeplinirea acestor rezolutii. De exemplu, cel putin jumatate dintre occidentalii care incearca sa puna in aplicare astfel de rezolutii la inceput de an renunta cu mult inainte de Pasti. Studiile facute cu incepere din anul 2000 in Europa Occidentala arata ca procentul celor nou inscrisi la inceputul unui an la salile de gimnastica sau de fitness care renunta sa mai mearga dupa primele opt saptamani variaza intre 50 si 70%.

Dat fiind numarul cu mult mai redus de sali disponibile in Romania, precum si preocuparea redusa a romanilor pentru miscare si sport, indraznesc sa cred ca situatia este si mai descurajanta la noi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate