Draga jurnalule…

Cate dintre noi ne putem permite ca 900.000.000 de persoane sa ne citeasca jurnalul? Aceasta este, totusi, cea mai noua tendinta pe Internet. Dar cat e de benefica? Afla argumente pro si contra pentru inceperea blogului tau.

Un blog este o pagina de Internet, actualizata foarte des, cu articole ordonate cronologic – asemeni unui jurnal online. Termenul blog sau web- log provine de la "web" + "log" ("Internet" + "jurnal").

Oricine are la dispozitie un calculator si o conexiune la Internet poate crea un blog – si foarte multi oameni din intreaga lume au facut-o deja.

Conform statisticilor Technorati – compania de monitorizare in domeniul blogurilor -, la fiecare secunda este creat cate un blog, astfel incat numarul bloggeri-lor din lume a crescut de la 7,8 milioane in martie 2005 la 14,2 milioane in luna august.

"Atunci cand m-am hotarat sa-mi incep propriul blog, mi-am pus intrebarea daca vreau sa-mi impartasesc gandurile si trairile personale cu cei 900.000.000 de potentiali cititori. Apoi m-am intrebat ce ar trebui sa scriu si ce sa nu scriu in noul meu jurnal si care sunt motivele care mi-ar influenta alegerea…"

Totalitatea blogurilor existente sau a paginilor de Internet care au legatura cu blogurile se numeste blogosfera.

Blogurile prezinta diferite tipuri de informatii – de la jurnale personale pana la programe media, prezentari ale unor companii si chiar mijloace de a face campanie politica. Autorii unor astfel de jurnale pot fi persoane individuale sau chiar comunitati de scriitori care colaboreaza pentru mentinerea si actualizarea blogului lor.

Studii recente arata ca 56% dintre bloggeri sunt femei. Dar de ce am dezvalui detaliile cele mai intime ale vietii noastre pe Internet, unde pot fi citite de catre straini?

Mark Griffiths, doctor in psihologie la Universitatea Nottingham Trent, recunoaste ca spera ca jurnalele sale sa fie publicate si citite dupa ce va fi incetat din viata. El recunoaste ca tinerea unui astfel de jurnal are un "rol purificator si terapeutic", iar citirea blogurilor este "o modalitate de a intelege mai bine situatiile si problemele vietii si de a ne da seama ca suntem la fel ca si ceilalti oameni".

Blogurile sunt un mediu dinamic, mult mai apropiat de conceptul de "conversatie" decat de cel de "biblioteca" – asa cum a fost considerat Internetul in trecut. O data cu cresterea numarului de oameni care citesc, scriu si comenteaza in bloguri, modul in care utilizam Internetul sufera o transformare fundamentala: in loc sa fie in continuare consumatori pasivi de informatie, din ce in ce mai multi utilizatori de Internet aleg sa devina participanti activi in acest mediu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate