Revitalizeaza-ti parul si unghiile!

Uscaciunea si contrastele de temperatura din timpul iernii au lasat urme asupra frumusetii si sanatatii parului si unghiilor? Cele mai potrivite remedii sunt la indemana ta: o dieta speciala si o multime de retete naturiste, gata sa te ajute!

Semnele care iti dau de gandit ca este ceva in neregula nu sunt si primele aparute. De multe ori doar sesizezi grabita ca manichiura nu arata impecabil din cauza pielii uscate din jurul unghiei sau ca parul proaspat spalat nu prea are luciu. Doar cand incep exfolierile unghiilor sau o cadere importanta a firelor de par te sperii intr-adevar si incepi sa iei masuri! Si uite-asa iti aduci aminte de crema hidratanta pentru cuticule sau de masca de par intens regeneranta. Dar ar trebui sa recunosti: din dieta zilnica lipsesc o multime de alimente care te-ar ajuta din interior sa mentii sanatatea si rezistenta parului si unghiilor. Medicina populara recomanda retete extrem de usor de urmat. Chiar daca rezultatele apar un pic mai tarziu, merita sa le incerci!

Unghii fara probleme? Nimic mai usor!
Poate nu stiai, dar lipsa siliciului este cea care provoaca, intr-o prima faza, aparitia fisurilor si a aspectului de unghii sfaramicioase. Este unul din factorii importanti de mineralizare. Carenta de siliciu precede intotdeauna pierderile de calciu si de alte minerale. Asa ca primul ajutor trebuie luat imediat ce observam deteriorarea unghiilor la marginea lor libera: o dieta ce contine mai multe fructe cu tot cu coaja, polen, tarate si usturoi. Zilnic avem nevoie de aproximativ 20 – 30 mg de siliciu – de exemplu, din 3 – 4 mere pe zi si o ceasca de iaurt cu tarate de 2 – 3 ori pe saptamana. Atentie: uneori, de vina poate fi numai carenta de fier si de calciu, asa ca poti suplimenta dieta cu nuci, alune, migdale, morcov, lapte si derivate, telina si cereale germinate.

Uleiul de masline: hidratare si reparare intensiva. Combinat cu putin suc de lamaie si incalzit usor formeaza un amestec care permite substantelor minerale si uleiurilor regenerante sa patrunda mai usor in structura lamei unghiilor, dupa mentinerea timp de 20 de minute in baia de ulei.

Reteta corecta a „cojii de ou” pentru deficitul de calciu. Intre atatea retete „dupa ureche”, iata varianta corecta. Cojile de la 10 oua se calcineaza in cuptor apoi se zdrobesc cat mai fin. Pulberea obtinuta se combina cu sucul a 2 lamai mari. Solutia se pune intr-o sticluta de culoare inchisa si se pastreaza la rece 7 zile, agitand-o o data pe zi. Se filtreaza si dupa ce se adauga apa si miere, poate fi consumata: 2 lingurite pe zi!

Sucul de urzici, unul din cele mai bune remedii naturale. La capitolul saruri minerale si vitamine, oferta este generoasa: fosfor, silicati, iod, sulf, vitamina C. Cura cu suc de urzica (un pahar pe zi) se recomanda in cazul caderii parului si unghiilor casante sa fie urmata timp de 6 luni.

Reteta unui par sanatos: vitamine, minerale si o ingrijire de calitate
Cu parul, lucrurile nu stau foarte simplu. O lipsa de minerale se reflecta in scaderea rezistentei firelor de par si crestere in ritm incetinit. Este, de cele mai multe ori, consecinta unei alimentatii cu carente. Dar tot atat de bine poate fi si o reactie a organismului in cadrul evolutiei unor boli. O cadere importanta de par, prelungita timp de peste 2 luni, asociata cu oboseala, insotita de fragilizarea unghiilor si paloare poate fi un semn de anemie feripriva, deci de scadere a fierului sanguin. Bolile renale sau diabetul sunt alte cauze de demineralizare. Cum foarte bine poate fi incriminat si consumul constant de cafea – creste eliminarea de urina, antrenand in fiecare zi si destul de multe minerale. Atentie: uneori degeaba incerci o cura de remineralizare, daca nu cauti cauza reala a caderii parului si tratarea ei.

Clasica reteta a curei cu grau incoltit. Este foarte sanatoasa si poate fi urmata timp de 2 – 3 saptamani pe an, cu efecte benefice asupra intregului organism. Nici nu este nevoie de cine stie ce „inginerie” pentru o portie: 50 g de boabe de grau se spala si se tin in apa rece timp de 24 de ore. Apoi se intind pe o tava din sticla curata, intr-un loc intunecos si racoros. Se umezesc la fiecare 6 – 8 ore si se pot consuma cand coltul verde a crescut de 2 cm. Si nu oricum, ci preparate intr-un mod foarte gustos: amestecate cu branza dulce, putina smantana, stafide, nuci prajite si bucatele de smochina uscata.

Putina drojdie de bere si multa sanatate. Reteta delicioasa: se pun in mixer o jumatate de litru de lapte proaspat, 4 linguri de drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, 2 linguri de miere si se amesteca bine. Cand s-a dizolvat mierea, se adauga inca o jumatate de litru de lapte. Un pahar intre mesele principale si unul chiar inainte de culcare aduc o cantitate considerabila de vitamine B, calciu, fier, proteine si multe alte minerale.

Varza, un ajutor pretios. Contine mult sulf, calciu, fosfor, cupru, iod si vitaminele A, B, D2. Pentru remineralizare trebuie respectata recomandarea de a bea 1 – 2 pahare cu suc proaspat de varza, in fiecare zi.

Sucurile din fructe si legume
Poate ca este cea mai placuta forma de aducere a unui surplus de minerale si vitamine in alimentatie, asa ca ce-ar fi s-o transformi intr-un bun obicei? Trebuie respectata recomandarea ca sucul sa fie consumat imediat dupa stoarcere, sau, daca nu se poate, sa fie pastrat in frigider si consumat in cel mult 24 de ore. Iar dupa ce se bea sucul (de preferat, dimineata), cel putin 2 ore nu se mai consuma nimic.

Sucul de rosii este foarte bun in demineralizari si pentru revitalizarea generala a organismului.

Daca il amesteci cu suc de sfecla si mere rosii este de-a dreptul delicios.

Sucul de mandarine energizant amestecat cu cel de struguri aduce un „bagaj” substantial de saruri minerale, zaharuri si vitamine absolut necesare mentinerii sanatatii si frumusetii parului si unghiilor.

Pentru variatie, ca sa nu te plictisesti de gustul retetelor precedente, incearca si combinatia dintre sucul de coacaze negre si pere – un pic mai „aspru” la gust, dar bogat in minerale si vitamine.

Si nu uita de micul dejun special, remineralizant: o lingura de miere adaugata in iaurtul de dimineata, cel putin de trei ori pe saptamana!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete