Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu. A dezvăluit ingredientul secret pentru preparatul de Paște
Florin Dumitrescu dezvăluie secretul unei ciorbe de miel perfecte pentru masa de Paște. Iată ce secrete are celebrul bucătar, care acum face parte din juriul MasterChef.
Cu Paștele apropiindu-se, gospodinele caută rețete deosebite pentru a impresiona la masa sărbătorilor. Florin Dumitrescu, cunoscutul chef și jurat de la MasterChef, vine în ajutorul lor cu un ghid detaliat despre cum să pregătească cea mai bună ciorbă de miel, perfectă pentru masa festivă.
Ingredientele necesare pentru a prepara ciorba de miel sunt: un kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, țelină, păstârnac, morcovi și ceapă, toate în cantități egale de 200 de grame.
Chef-ul începe prin a dezosa pulpa de miel. Carnea de miel se taie cubulețe și se adaugă în oală. Într-o oală vor fi fierte împreună legumele: cartofi, țelină, păstârnac, morcovi și ceapă, călite cu puțin chimen pentru un plus de aromă. După ce carnea a fiert suficient, se adaugă legumele călite, iar dacă este nevoie, se mai poate completa cu apă.
VEZI FOTOPOZA (1 / 9)Unul dintre secretele lui Florin Dumitrescu pentru o ciorbă de miel fără spumă și cu carne fragedă este să folosească un foc mic pe tot parcursul fierberii și să adauge sarea abia la finalul preparatului.
Un alt truc oferit de chef pentru un gust aparte este prepararea unui amestec din iaurt și oțet, adăugat în ciorbă la final, după gustul fiecăruia.
Ciorba de miel trebuie să fiarbă timp de 3-4 ore pentru a se dezvolta toate aromele și a se îmbina ingredientele într-un preparat delicios. În ultimele 20 de minute, se adaugă cartofii tăiați cubulețe, iar la final se presară pătrunjel proaspăt pentru o notă de prospețime.
Cu aceste sfaturi de la Florin Dumitrescu, oricine poate pregăti acasă o ciorbă de miel deosebită, perfectă pentru masa de Paște.