Reorientarea profesionala, o solutie de criza?

In contextul crizei economice actuale, una dintre cele mai apasatoare probleme este siguranta locului de munca. In conditiile in care oferta de joburi este mult mai mica, in comparatie cu cererea, o solutie ar putea fiCursuri beauty reorientarea spre domenii noi asupra carora criza nu si-a pus atat de puternic amprenta.

Pentru a obtine calificarea necesara noii meserii pe care o alegi sau pentru care piata este mai generoasa in ceea ce priveste locurile de munca disponibile, este indicat sa urmezi cursurile unei scoli acreditate, in urma carora sa obtii diploma care te va ajuta atunci cand pornesti in cautarea noului loc de munca.

Cum poti obtine o diploma acreditata?

Spre deosebire de piata locurilor de munca, cea a cursurilor este mult mai mare, mai variata si mai ademenitoare. Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa-ti alegi noul domeniu de activitate, care depinde atat de inclinatiile tale spre o anumita profesie, cat si de oportunitatile de angajare intalnite. Printre domeniile care par sa nu fie afectate de criza economica se numara si cel de beauty, iar cursurile de cosmetician, tehnician maseur sau hair-stylist vei gasi la discretie.

La ce trebuie sa ai grija?

  • sa te asiguri ca scoala este acreditata de Ministerul Muncii;
  • sa verifici daca lectorii care vor tine cursurile sunt, de asemenea, acreditati si au experienta in domeniu;
  • daca diploma pe care o vei primi la sfarsitul cursurilor este recunoscuta pe plan national si international;
  • daca la sfarsitul cursurilor vei reusi sa-ti gasesti repede un loc de munca in aceste domenii.

 Text: Catalina Ioancea
Foto: Shutterstock;
Articol realizat cu sprijinul Salonului Maraviglia. Pe www.maraviglia.ro vei gasi oferta de cursuri disponibile, incepand cu data de 8 mai.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera