Raluca Drăgoi a slăbit 40 de kilograme într-o manieră extrem de curajoasă. Cum arată acum cântăreața?

Raluca Drăgoi a slăbit 40 de kilograme într-o manieră extrem de curajoasă. Cum arată acum cântăreața?

Raluca Drăgoi este una dintre cântărețele care au avut o colaborare reușită cu WhatsUp. Cei doi au lansat piesa „Las Vegas', bucurându-se de un succes nebănuit. Acum mai bine de doi ani, artista se lupta cu kilogramele în plus, motiv pentru care și-a luat inima în dinți și a apelat la un cuțit.

Raluca Drăgoi a mers a medicul chirurg Mihai Ionescu și a decis să-și schimbe viața în mod radical. Artista a fost supusă unei intervenții de tip gastric sleeve, intervenție ce presupune micșorarea stomacului. Într-un singur an, cântăreața a slăbit 30 de kilograme, iar în următoarea perioadă numărul kilogramelor a scăzut treptat, astfel că de la aproape 100 de kilograme, Raluca a ajuns la 60.

Marea bucurie a artistei nu a fost doar scăderea în greutate, ci și faptul că a eliminat pericolul real pe care îl poate aduce supraponderalitatea asupra sănătății.

„Operația de micșorare a stomacului, denumită Gastric Sleeve, induce pierderea de greutate prin limitarea cantității de alimente ingerate. Se îndepărtează o mare parte din volumul stomacului, laparoscopic, și este o intervenție mai eficientă decât cea de montare a inelului gastric. În cazul Gastric Sleeve, malabsorbția alimentelor este eliminată și astfel nu mai este nevoie de suplimente de vitamine și proteine post operator comparativ cu intervențiile de tip bypass gastric. De asemenea, este aproape eliminată posibilitatea de ocluzie intestinală și sindrom de dumping. La operația de micșorare a stomacului nu există nici o componentă implantabilă și, prin urmare, nu este nevoie de ajustare și nici nu vor exista complicații cauzate de inserția unui corp străin în organism. Spre deosebire de intervenția de inel gastric însă, gastric sleeve nu este o operație reversibilă', a explicat medicul chirurg.

Motivul pentru care Raluca Drăgoi a apelat la acest timp de intervenție a fost că dietele și tot ce făcea pentru a-și recăpăta silueta de odinioară nu mai dădeau roade. Mai mult decât atât, îi era teamă de repercursiunile asupra sănătății pe care le-ar fi putut avea din cauza kilogramelor în plus.

„Ajunsesem în situația în care nimic nu mai dădea rezultate și nu mă simțeam deloc bine în pielea mea. În plus, eram conștientă că era foarte posibil să mă confrunt cu diverse complicații medicale pe termen lung dacă nu găsesc o soluție pentru a scăpa de kilogramele în plus. Am luat legătura cu domnul doctor chirurg Mihai Ionescu pentru a înțelege ce presupune mai exact operația de micșorare a stomacului și cum mă poate ajuta pe mine. Am realizat că este soluția de care aveam nevoie. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o! Am reușit să scap de 40 de kilograme și să ajung la o silueta dorită în scurt timp. Mă simt foarte bine în pielea mea acum, sunt sănătoasă și mă bucur de viață', a mărturisit Raluca Drăgoi.

După intervenția chirurgicală pacienții sunt nevoiți ca timp de 2 săptămâni să urmeze o dietă extrem de strictă pentru a ajuta organismul să-și revină treptat și sănătos. Procedura gastric sleeve costă aproximativ 5.800 euro.

„Imediat după gastric sleeve, pacientul va consuma timp de 7 zile numai lichide, iar apoi zilele 7-14 mâncare pasată. Din a treia săptămână va putea consuma alimente solide ca înainte de operație. Scopul dietei este să lase stomacul să se vindece și să ofere pacientului răgaz de a-și adapta alimentația la stomacul micșorat', a mai precizat medicul chirurg Mihai Ionescu.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete