Raiul din inima Transilvaniei

O casă mândră și trainică aproape de creierul munților, poteci care urcă și coboară în jur, oriunde mijești ochii vezi peisaje fantastice, oameni primitori, un castel care vegheaza de veacuri ținutul, și peste toate, o atmosferă de care n-ai mai vrea să te desparți.

Transylvanian Inn din ținutul Branului este o locație unde diminețile sunt rupte dintr-un spațiu nedefinit în care nu există zgura cotidiană pe care o purtăm cu noi, oriunde. Aici te întâmpină o lume fascinant de molcomă cu un soare prietenos și cu gazdele locului care te așteaptă cu mâncare sănătoasă, gătită cu pricepere și cu promisiunea că nimic nu va interveni în liniștea și pacea care se lasă straniu, peste munți, prin curte și peste locurile din preajmă. Este locul unde simți cum respiri aer curat și o să stai clipe de-a rândul în fața frumuseții copleșitoare a Bucegilor și a Pietrei Craiului. Te uiți în stânga și vezi Brașovul, în depărtare Cetatea Râșnovului, iar în dreapta, Castelul Bran.

227778814_225022399612607_5373856705644320733_nSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Raiul e tihnă
La Transylvianian Inn există diverse tipuri de camere pentru a satisface toate nevoile oaspeților, plus acces la grădini, iaz, sală de conferințe și n-o să vrei să mai pleci din cea mai tulburătoare bibliotecă în care ți-a fost dat să intri…
În curtea generoasă există un foișor destinat relaxării, iar serile de la sfârșitul verii se petrec în jurul unui foc de tabără, cu un pahar de vin bun, cu cei dragi alături și cu multă liniște în suflet. Dar mai presus de orice, aici se descoperă, cu uimire, un concept nou pentru România: un Retreat Center unde cumințenia sufletului și rânduiala gândurilor sunt bătute în piatră, așa cum au fost lăsate de Dumnezeu de la începuturile veacurilor. Și dacă vrei să-i ajuți pe oameni să-și desțelenească gândurile și să lase în urmă tot balastul, oferă-le șansa unui loc care să se potrivească unui complicat calapod mental, scrijelit de vremurile ciudate pe care le trăim.
„Oameni din toată lumea vin la hotelul nostru pentru a avea parte de momente unice, activități de dezvoltare personală și autocunoaștere' spune Alina Addison, coach mindfulness, co-proprietar Transylvanian Inn.

La munte nu te plictisești
Poți face drumeții în pădure, plimbări cu bicicleta, poți să înveți de la săteni cum se strânge fânul în căpițe, să-i asculți cum îți explică despre tradițiile păstrate din generații, iar unii, din cei mai bătrâni, vorbesc în șoaptă despre comorile munților și despre ierburile cu leac sau despre fructele de pădure care îți dau înapoi tinerețea. În schimb, nu vei auzi cuvântul vampir, ci mai degrabă îți spun povești de viață și de suflet, mult mai autentice, și atunci o să-ți dai seama că oamenii locurilor pun puțin preț pe marketing dar cred cu sfințenie în îndemânare și ospitalitate. Poți vizita Castelul Bran, Peștera Liliecilor, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile și Cascadele Moeciului, Biserica Adormirii Maicii Domnului-Bran.

Misterul unui castel și eternitatea unui basm: Branul
Proiectat pe cerurile violete de amurg, pe nimburile dimineților sau, uneori, pe fuioare de ceață, castelul Bran te uimește de fiecare dată. Construit în 1377 de brașoveni, el veghează, de pe o stâncă, trecătoarea Branului. Iar asta se întâmplă de peste 600 de ani. A fost pe rând turn de apărare și control al drumului comercial, punct de vamă, reședință regală și, împreună cu localitățile din jur, a devenit, cu timpul, leagănul turismului rural românesc.

Nedeia Munților
Este o tradiție respectată cu sfinţenie şi un vechi obicei al păstorilor. Din farmecul acestei sărbători nu lipsesc vestitele preparate culinare ale oierilor și nici prezentarea meșteșugurilor tradiționale, prelucrarea lemnului, spălarea lânii, țesutul la război și buchiseala punctului de cusătură românesc.

Vrei să înveți să scrii ca un autor de cărți? Iată câteva secrete

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta